MotoGP Austin 2013: Η ώρα του Marc Marquez!

Ο Marc Marquez δεν είχε αντίπαλο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix στο Austin του Τέξας. Ο 20χρονος αναβάτης της Honda κέρδισε στις ΗΠΑ την πρώτη του pole position στην κατηγορία του MotoGP.

Περιμέναμε τον Marc Marquez να πρωταγωνιστήσει σε κάποια από τις διοργανώσεις του MotoGP

αλλά όχι τόσο σύντομα. Ο νεαρός Ισπανός έμεινε στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου υπομονετικά στο pit box της ομάδας αφήνοντας τους υπόλοιπους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους .

Μόλις βγήκε στην πίστα κατέβασε το χρόνο στο 02:03 και μάλιστα δεν άλλαξε ελαστικό ως το τέλος της περιόδου. Ο 20χρονος έγινε ο νεότερος αναβάτης που κατακτά pole position στη μεγάλη κατηγορία.

Δίπλα του ξεκινά ο Dani Pedrosa (Honda). Ο Ισπανός ήταν πολύ μεθοδικός στο Q2 και προσπάθησε ως τον τελευταίο γύρο να περάσει πρώτος. Δεν τα κατάφερε για 0,254’’. Την πρώτη σειρά κλείνει ο Jorge Lorenzo (Yamaha). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2012 έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, παρά τα προβλήματα με την πρόσφυση της M1. Όμως στο τέλος δεν υπολόγισε σωστά το χρόνο και βγήκε καθυστερημένα στην πίστα για μια τελευταία προσπάθεια.

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν οι Cal Crutchlow (Tech3 Yamaha), Stefan Bradl (LCR Honda) και Andrea Dovizioso (Ducati). Από τους τρεις η έκπληξη ήταν ο «Dovi» που έφερε πολύ ψηλά την Ducati, στη δεύτερη σειρά και πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή του.

Ο Valentino Rossi (Yamaha) δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την 8η θέση. Ο Ιταλός δεν κατάφερε να βρει το σωστό στήσιμο για να γράψει έναν γρήγορο γύρο και τα πράγματα θα είναι δύσκολα την Κυριακή αφού τα 2,3’’ διαφοράς από τον πρώτο M. Marquez είναι πολλά.

Στο Q1 ο Karel Abraham συγκρούστηκε με τον Bryan Staring και οι δύο αναβάτες είχαν πτώση. Ο Τσέχος αναβάτης τραυματίστηκε (κάταγμα στην κλείδα) και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα.

H Σειρά της Εκκίνησης

M. Marquez (Honda) 2:03.021D. Pedrosa (Honda) +0,254”J. Lorenzo (Yamaha) +1,079”C. Crutchlow (Yamaha Tech 3) + 1,246”S. Bradl (LCR Honda) +1,424”A. Dovizioso (Ducati Team) +1,852”A. Bautista (Honda Gresini)+ 1,921”V. Rossi (Yamaha) + 2,359”A. Espargaro (Aspar Aprilia) +2,368”N. Hayden (Ducati) +2,547”

Keywords
Τυχαία Θέματα