Ένα 24ωρο θρίλερ: Το κυνήγι των βομβιστών της Βοστόνης – Το χρονικό της σύλληψης

Σκηνές, που θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος της πλέον ακριβοπληρωμένης χολιγουντιανής ταινίας, εκτυλίχθησαν τις τελευταίες 24 ώρες στην πόλη της Βοστόνης. Αποκλεισμένοι δρόμοι, αστυνομικά οχήματα και ελικόπτερα να οργώνουν την πόλη-φάντασμα, οι έρημοι δρόμοι, οι κλειδωμένοι στα σπίτια τους κάτοικοι, οι πυροβολισμοί και οι καταδιώξεις, ήταν τα στοιχεία που κυριαρχούσαν στην πόλη της Αμερικής. Και όλα αυτά, υπό τη σκιά της βομβιστικής επίθεσης της Δευτέρας, στο μεγάλο μαραθώνιο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις νέους ανθρώπους, και έστειλε στο νοσοκομείο, με βαριά τραύματα και ακρωτηριασμούς,

άλλους 183.

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από τη στιγμή που το FBI, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρόσωπα και τα ονόματα των δύο βασικών υπόπτων. Ήταν μόλις την Πέμπτη, όταν οι αστυνομικές Αρχές, ξεκίνησαν το αιματηρό κυνηγητό, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αδερφών από την Τσετσενία.

Οι εντολές τους προς τους πολίτες ήταν ρητές: Κανένας δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί στους δρόμους, ο κόσμος θα έπρεπε να παραμείνει κλειδωμένος στα σπίτια του, λεωφορεία, τραίνα, ταξί θα σταματούσαν τη λειτουργία τους, ενώ κανείς, δεν θα έπρεπε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του, παρά μόνο αν έβλεπε ανθρώπους της αστυνομίας, που φορούν στολή, να τους το ζητούν. Η αιματοβαμμένη πόλη της Βοστώνης, ήταν μπροστά, στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό που γνώρισε ποτέ στη μακρόχρονη ιστορία της.

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από τη στιγμή που το FBI δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να κυνηγήσει τα συγκεκριμένα άτομα, και τότε, ήταν που τα αδέρφια, Ταμερλάν και ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, βρέθηκαν αντιμέτωπα με έναν άτυχο αστυνομικό, στο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης.

Τα πράγματα, δεν άργησαν να πάρουν μια ακόμη πιο δραματική τροπή: Ο 26χρονος αστυνομικός, Σον Κόλιερ, πέφτει νεκρός από τα πυρά των δύο βομβιστών. Το αποτέλεσμα ήταν οι δρόμοι να κατακλυστούν από τις πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, και να γίνει η αρχή για το ανελέητο κυνηγητό των δύο νεαρών.

Τα αδέρφια, εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν τις 22.30 (τοπική ώρα) ακινητοποιούν ένα διερχόμενο τζιπ. Παρά το γεγονός πως απείλησαν τον οδηγό με όπλο για να κατέβει, τελικά, επέλεξαν να επιβιβαστούν σε αυτό και να τον χρησιμοποιήσουν ως οδηγό τους. Τον αναγκάζουν να τους οδηγήσει σε τοποθεσία, στην οποία και έχουν ένα δικό τους όχημα σταθμευμένο, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι αστυνομικές πηγές. Από το παρκαρισμένο όχημα, μεταφέρουν των οπλισμό τους, στο τζιπ, ο οποίος δεν ήταν άλλος από βαρύ οπλισμό και εκρηκτικές ύλες. Συνεχίζουν, ενώ αργότερα σταματούν σε βενζινάδικο της περιοχής, όπου και αφήνουν ελεύθερο τον οδηγό. Εκείνος, με τη σειρά του, ειδοποιεί την αστυνομία.

Τα αστυνομικά οχήματα κατευθύνονται προς το συγκεκριμένο σημείο, αλλά, κατά την πορεία τους, διασταυρώνονται με τα δύο αδέρφια. Η ανταλλαγή πυρών ξεκινά σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το όχημά τους, δέχεται τόσο μεγάλη ποσότητα σφαιρών, που φεύγει από την πορεία του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε άλλα οχήματα και να καταστραφεί. Τότε, ο μεγαλύτερος αδερφός, προσπαθεί να επιτεθεί στους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν με μια βόμβα, αλλά την επόμενη στιγμή πέφτει στην άσφαλτο, σοβαρότατα τραυματισμένος, ενώ λίγη ώρα αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ο μικρότερος αδερφός , τρέχει πάλι πίσω προς το τζιπ και, κατά την προσπάθειά του να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και να ξεφύγει, φέρεται, πως πάτησε το σώμα του νεκρού του αδερφού. Όμως, λίγο αργότερα, το εγκαταλείπει και προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη του πεζός.

Δεν θα μπορούσε, όμως, να το καταφέρει αυτό, με το πέρασμα των ωρών. Εξάλλου, ήταν και εκείνος τραυματισμένος και οι δυνάμεις του, αργά ή γρήγορα, θα τον εγκατέλειπαν. Μερικές ώρες μετά, βρέθηκε να είναι κρυμμένος, μέσα σε μια λίμνη αίματος, στην πρύμνη πλοίου.

Τον βρήκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του πλοίου, ο οποίος δεν είχε τολμήσει να βγει από το σπίτι τους τις προηγούμενες δραματικές, για την πόλη, ώρες. Ο 19χρονος, γεμάτος αίματα, είχε ζαρώσει σε μία γωνιά, είπε αργότερα ο διοικητής της Αστυνομίας της Βοστώνης, Έντουαρντ Ντέιβις.

Παρά το γεγονός πως η κατάσταση της υγείας του Τζοχάρ ήταν άθλια, δεν παραδόθηκε αμέσως. Μάλιστα, πυροβολούσε κατά των αστυνομικών για μία ολόκληρη ώρα, από τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν από τον έντρομο πολίτη, για την «κρυψώνα» του νεαρού τρομοκράτη.

Θα μπορούσε να είχε το τέλος του αδελφού του αλλά η εντολή ήταν να πιαστεί ζωντανός. Μία ώρα κράτησαν οι πυροβολισμοί και στο τέλος, ειδική ομάδα του FBI τον ακινητοποίησε. Η ανακοίνωση για τη σύλληψή του μεταδόθηκε μέσω Twitter και έβγαλε τους κατοίκους του Γουότερταουν στους δρόμους με αμερικανικές σημαίες.

Ο κυβερνήτης της Βοστώνης εξέφρασε την ελπίδα να ζήσει ο 19χρονος και να αναρρώσει από τα τραύματα του. «Είναι τόσες πολλές οι ερωτήσεις που θέλω να του κάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα