«Lost»: Όλη η πορεία του Boeing και η διαδρομή του προς τα 535 ακατοίκητα νησιά Ανταμάν

Νέες ενδείξεις από στρατιωτικό ραντάρ δείχνουν ότι ένα αεροσκάφος πέταξε από την χερσόνησο της Μαλαισίας προς τα νησιά Ανταμάν δήλωσε στο Reuters πηγή που προϊσταται των ερευνών για το χαμένο Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Μάλιστα πιστεύουν ότι το αεροσκάφος οδηγήθηκε εκεί από κάποιον που είχε επαρκείς γνώσεις αεροπορικής εκπαίδευσης. Το τελευταίο στίγμα του σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ήταν αυτό που συνέλαβε στρατιωτικό ραντάρ από

την βορειοδυτική ακτή της Μαλαισίας.

Μια τρίτη πηγή δήλωσε ότι οι έρευνες εστιάζονται όλο και περισσότερο στη θεωρία ότι κάποιος που ήξερε πώς να πετάξει ένα αεροπλάνο εξέτρεψε σκόπιμα την πορεία του αεροπλάνου.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το σενάριο του σαμποτάζ και της αεροπειρατείας είναι ακόμη πολύ πιθανό».

Βασισμένη στις νέες εξελίξεις η Μαλαισιανή αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να διερευνήσει το ενδεχόμενο είτε κάποιος από τους επιβάτες, είτε κάποιος από το πλήρωμα να είχε ψυχολογικά ή προσωπικά προβλήματα.

Η τελευταία παρατήρηση του αεροσκάφους στις οθόνες των πολιτικών ραντάρ ήταν λίγο πριν από 01.30πμ ώρα Μαλαισίας το περασμένο Σάββατο, λιγότερο από μια ώρα αφού απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ , καθώς το αεροπλάνο πετούσε βορειοανατολικά κατά μήκος του στομίου του κόλπου της Ταϊλάνδης .

Επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας δήλωσε την Τετάρτη ότι ένα αεροσκάφος που θα μπορούσε να ήταν το χαμένο αεροπλάνο καταγράφηκε σε στρατιωτικό ραντάρ στις 02.15π.μ. , 200 μίλια (320 χλμ. ) βορειοδυτικά του νησιού Penang ανοικτά της δυτικής ακτής της Μαλαισίας .

Η θέση αυτή σηματοδοτεί το όριο των στρατιωτικών ραντάρ της Μαλαισίας σε αυτό το τμήμα της χώρας.

Όταν ρωτήθηκε ωστόσο ο υπουργός Μεταφορών της χώρας σχετικά με το εύρος των στρατιωτικών ραντάρ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη είπε ότι ήταν « ένα ευαίσθητο θέμα το οποίο δεν πρόκειται να αποκαλύψει».

Το γεγονός ότι το αεροσκάφος - αν ήταν MH370 - είχε χάσει την επαφή με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και ήταν αόρατος για το πολιτικό ραντάρ να εννοηθεί δείχνει ότι κάποιος είχε απενεργοποιήσει εσκεμμένα τα συστήματα επικοινωνίας του, λένε οι ίδιες πηγές.

Έδωσαν επίσης νέα στοιχεία σχετικά με την ακριβή κατεύθυνση στην οποία το αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος πετούσε με βάση τους διαδρόμους της αεροπορίας που εντοπίστηκαν σε χάρτες που χρησιμοποιούνται από τους πιλότους, όπως N571 και P628 .

Σε μια λεπτομερή περιγραφή της στρατιωτικής αποτύπωσης του ραντάρ οι δύο πρώτες πηγές ανέφεραν ότι το τελευταίο ίχνος του επιβεβαίωσε ότι η θέση του MH370 ήταν στα 35.000 πόδια περίπου 90 μίλια (144 χιλιόμετρα) στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Μαλαισίας, με κατεύθυνση προς το Βιετνάμ, κοντά σε ένα ενδιάμεσο σημείο πλοήγησης που ονομάζεται " Igari " . Η ώρα ήταν 1:21 π.μ.

Το στρατιωτικό ραντάρ δείχνει ότι στη συνέχεια γύρισε απότομα προς τα δυτικά , με κατεύθυνση προς ένα σημείο αναφοράς που ονομάζεται " Vampi » , βορειοανατολικά της επαρχίας Ατσέχ της Ινδονησίας και ένα σημείο πλοήγησης που χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα για τη διαδρομή N571 προς τη Μέση Ανατολή .

Από εκεί ,το στίγμα δείχνει ότι το αεροπλάνο πετούσε προς ένα σημείο αναφοράς που ονομάζεται " Gival » , νότια της Ταϊλάνδης, στο νησί του Πουκέτ , και τελευταία απεικονίζεται βορειοδυτικά προς ένα άλλο σημείο διαδρομής που ονομάζεται " Igrex " , στην P628 διαδρομή η οποία περνάει πάνω από τα νησιά Ανταμάν και την οποία τα αεροσκάφη χρησιμοποιούν για να πετούν προς την Ευρώπη .

Ο χρόνος ήταν τότε 02.15π.μ. Είναι το ίδιο χρονικό διάστημα που δίνεται από τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας την Τετάρτη.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι η Μαλαισία ζήτησε ήδη τα δεδομένα των ραντάρ από την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και την Ινδία, η οποία έχει μια ναυτική βάση στα Νησιά Ανταμάν .

Keywords
Τυχαία Θέματα