Δύο μάνες, ο ίδιος πόνος – Η μητέρα του Αλέξη έστειλε επιστολή στην μητέρα του 15χρονου Τούρκου

Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου έστειλε το δικό της μήνυμα στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μπερκίν Ερβάν που έχασε την μάχη με τη ζωή ύστερα από κώμα 268 ημερών.

Ο 15χρονος Μπερκίν είχε βγει από το σπίτι του για να πάρει ψωμί την ώρα που τραυματίστηκε από δακρυγόνο αστυνομικού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μπερικί Εβάν δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και μετά από 268 ημέρες σε κώμα εξέπνευσε.

« Μοιραζόμαστε τον πόνο της οικογένειας Μπερκίν. Ένας νέος με παιδικό χαμόγελο, ένας άνθρωπος έχασε αφνίδια την ζωή του

χωρίς λόγο και άδικα. Περιμένουμε να τιμωρηθούν υποδειγματικά οι υπαίτιοι για να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη.

Στην Τουρκία, το κράτος έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια Μπερκίν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επιστολή που μας είχε στείλει μετά τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είχε πει ότι ο θάνατός του είναι πλήγμα για το κράτος δικαίου» είπε η οικογένεια του Γρηγορόπουλου σύμφωνα με το CNNTurk.

Ο θάνατος του Μπερκίν εξόργισε την κοινή γνώμη και ξέσπασε ένα κύμα διαδηλώσεων με δύο εκατομμύρια ανθρώπους να βγαίνουν στο δρόμο για να τιμήσουν τη μνήμη του άτυχου έφηβου που έπεσε θύμα της αστυνομικής καταστολής στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού, γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος.

Οι συγκεντρώσεις για τον θάνατο του Μπερκίν έγιναν σε 53 πόλεις, ανάμεσα τους η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη ενώ επενέβησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν βίαιες συγκρούσεις και να τραυματιστούν τουλάχιστον 70 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί, γάφει η Χουριέτ. Επίσης συνελήφθησαν 417 διαδηλωτές.

Ο 15χρονος Μπερκίν είναι το όγδοο θύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που είχαν συγκλονίσει την Τουρκία επί τρεις εβδομάδες τον περασμένο Ιούνιο. Επίσης η κυβέρνηση Ερντογάν πλήττεται από τα μέσα Δεκεμβρίου από ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που δυσχεραίνει την θέση της ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου και των εθνικών στις 10 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα