La Republicca: Σε νεκροταφείο σωφρονιστικού ιδρύματος η σορός του ναζί Έριχ Πρίμπκε

Σε νεκροταφείο ιταλικού σωφρονιστικού ιδρύματος έχει ταφεί, τελικώς, η σορός του πρώην ναζί Έριχ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε την 11η Οκτωβρίου στην ιταλική πρωτεύουσα σε ηλικία 100 ετών. Την είδηση αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα La Republicca, αναφέροντας ότι ο εγκληματίας πολέμου τάφηκε σε κοιμητήριο σωφρονιστικού ιδρύματος και ότι στον τάφο του πρώην αξιωματικού των Ες-Ες δεν αναγράφεται το όνομά του ή κάποια ημερομηνία. Υπάρχει μόνον ένας ξύλινος σταυρός.

Εξάλλου ουδείς στην περιοχή —η ακριβής τοποθεσία δεν αποκαλύπτεται— γνωρίζει ότι πρόκειται

για την σωρό του Πρίμπκε, εκτός από τον διευθυντή της συγκεκριμένης φυλακής, κατά το ίδιο δημοσίευμα. Ο Πρίμπκε είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη από την ιταλική δικαιοσύνη για τον συντονισμό της σφαγής των Αρδεατικών Σπηλαίων, λίγο έξω από τη Ρώμη, την Άνοιξη του 1944, στην οποία τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα είχαν εκτελέσει 335 άμαχους πολίτες.

Κατά την διάρκεια μιας τελετής για να κηδευτεί στο χωριό Τζεντσάνο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. από την Ρώμη, είχαν σημειωθεί επεισόδια και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων οι οποίοι θεωρούσαν προσβολή και ασέβεια στην μνήμη των νεκρών, την ταφή του εκεί από λεφεβριανούς υπερσυντηρητικούς κληρικούς. Το φέρετρο στην συνέχεια είχε μεταφερθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας Πράτικα Ντι Μάρε και τον χειρισμό του θέματος ανέλαβαν οι ιταλικές αρχές.

Ο Έριχ Πρίμπκε είχε παραμείνει αμετανόητος ως το τέλος. Δεν ζήτησε καν συγγνώμη ποτέ για την τρομερή αυτή σφαγή αμάχων το 1944.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα