Kίνημα «Δεν Πληρώνω» κάνει και ο Τζήμερος- Δεν θα δίνει φόρους χωρίς απολογισμό

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» Θάνος Τζήμερος ο οποίος προτείνει τη δημιουργία κινήματος τύπου «Δεν πληρώνω» το οποίο δεν θα καταβάλλει φόρους μέχρι το κράτος να κάνει απολογισμό και να εξηγήσει που πηγαίνουν τα χρήματα των φορολογουμένων.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Τζήμερος σημειώνει πως «πρέπει επειγόντως να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ" από πολίτες που θα αρνούνται την πληρωμή φόρων, μέχρι το κράτος να υποβάλει πλήρη απολογισμό, με τεκμηριωμένη μελέτη σκοπιμότητας, για το πώς ξοδεύει και το τελευταίο ευρώ που αρπάζει με το "έτσι το θέλω" από τον πολίτη».

Παράλληλα διερωτάται «γιατί πρέπει να υπάρχει το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ.Κολοκοτρώνης ή το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Ελευθ. Βενιζέλος με 23 (!) μέλη στο Δ.Σ, πόσο αναγκαίο είναι να λειτουργεί στην καταρρέσουσα Ελλάδα το "Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου" που μελετάει το πώς εξελίχθηκε η νομοθεσία στην Κρήτη επί Ενετοκρατίας, Τουρκοκρατίας κ.λ.π, με 9 μέλη στο Δ.Σ., και γιατί αυτές τις δραστηριότητες δεν μπορούν να τις αναλάβουν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα; Ποιοι λόγοι κάνουν αναγκαία την ύπαρξη του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και γιατί από τη στιγμή που υπάρχει το Ναυτικό Μουσείο χρειαζόμαστε το ΝΠΙΔ "Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης" με 9 άτομα στο ΔΣ.;»

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Τζήμερος τα παραπάνω παραδείγματα αποτελούν «light περιπτώσεις διότι η ρεμούλα που γίνεται στα χρήματα των φορολογουμένων από τους μαφιόζους του Δημόσιου (νομιμοφανής και παράνομη) θα χρειάζονταν τόμους για να περιγραφεί».

Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ανήθικο το μέτρο της αναδρομικής επιβολής φόρου σημειώνοντας πως για να λειτουργήσει οποιαδήποτε Πολιτεία, πρέπει ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη να υπάρχουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. «Ακόμα χειρότερη κι από την οικονομική εξουθένωση είναι η βεβαιότητα ότι έχουμε να κάνουμε με αλήτες, κακοποιούς του κοινού ποινικού κώδικα, που εξαπατώντας τον ψηφοφόρο, βρέθηκαν στην εξουσία και συνεχίζουν το μόνο πράγμα που ξέρουν: την (μετά νόμου) ληστεία του δικού μου και του δικού σου ιδρώτα. Αυτό το πάγιο πλέον συναίσθημα που οδηγεί τον Έλληνα στο να μισεί το κράτος έχει ανυπολόγστες, δυσμενέστατες συνέπειες στην ίδια την εθνική μας υπόσταση» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο κ. Τζήμερος έσπευσε να τονίσει πως η «Δημιουργία, ξανά!» δεν θέλει να «καπελώσει»ένα τέτοιο κίνημα, και προτρέπει τους πολίτες να το δημιουργήσουν. «Ξεκινήστε φτιάχνοντας ένα γκρουπ στο FB "Αντίσταση στη ληστεία". Τη συνέχεια θα την οργανώσουμε και εντός και εκτός συνόρων» ήταν το μήνυμά του προς τους φιλόδοξους...αντάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα