Celebs εναντίον κρίσης

Κάθε μέρα που περνά και πλησιάζουμε προς τις διπλές κάλπες πιστεύω όλο και περισσότερο ότι οι απλοί πολίτες διδάχθηκαν πολλά από την κρίση και οι πολιτικοί τίποτα.

Γράφει ο Γιάννης Τσακίρης

Ο κόσμος προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Θα μου πείτε θέλοντας και μη. Πάντως προσαρμόστηκε. Συμμάζεψε τα οικονομικά του σπιτιού του, ρύθμισε τις υποχρεώσεις του σε πιο λογικά επίπεδα όπως και τις ανάγκες του. Πέρασε και περνά δύσκολα, αλλά έχει αλλάξει η φιλοσοφία του, έχει γίνει πιο προσεκτικός αλλά και πιο απαιτητικός.

Από

την άλλη πλευρά ο πολιτικός κόσμος, παρά το γεγονός ότι διανύει τα τελευταία χρόνια μια περίοδο απαξίωσης και απομυθοποίησης, παρά το γεγονός ότι δύσκολα κυκλοφορούν οι εκπρόσωποι του μόνοι στους δρόμους, κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη που έκαναν τις «χρυσές» εποχές.

Πως αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός, ότι στα ψηφοδέλτια των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών αλλά και σε αυτά για την Ευρώπη, πρωταγωνιστούν πρόσωπα «celebrities».

Ποδοσφαιριστές, μοντέλα, δημοσιογράφους, ηθοποιούς ακόμα και Πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας είδαμε να επιστρατεύουν οι υποψήφιοι για να κερδίσουν κάποια περισσότερα ψηφαλάκια. Και απ’ ότι βλέπω την τακτική αυτή την έχουν ακολουθήσει όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου.

Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν από τους εκπροσώπους των παραπάνω επαγγελμάτων. Άλλωστε ένα από αυτά είναι και το δικό μου. Αν κάποιοι από αυτούς μπορούν πραγματικά να προσφέρουν, καλοδεχούμενοι είναι. Ωστόσο αυτό που χρειάζεται η χώρα, είτε διανύει τα πρώτα μέτρα της ανάκαμψης όπως λέει η κυβέρνηση, είτε βρίσκεται ακόμη μέσα στη δίνη της κρίσης όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, είναι ανθρώπους ικανούς και όχι ένα «star system» που επιστρατεύεται ως «καθρεφτάκι» στους ιθαγενείς.

Έχει καταντήσει πια αστείο όπως και τα έργα σε όλους τους δήμους που ολοκληρώνονται ένα-δυο μήνες πριν τις εκλογές.

Θυμάμαι όταν άρχισε η κρίση, δούλευα στο ALTER. Μόλις άρχισαν οι τριγμοί στο κανάλι, ένας φίλος τεχνικός μου είχε πει:

«Φταίμε και εμείς. Επειδή εγώ είμαι μια ομάδα, πήγα και ψήφισα έναν πρώην ποδοσφαιριστή της για τη Βουλή. Καλά να πάθω. Αυτός τώρα θα με βγάλει από την κρίση;»

Επιτέλους ας βάλουν και οι πολιτικοί μας μυαλό. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι εποχές άλλαξαν και η ανοχή τελείωσε.

The party is over!

Το διαβάσαμε στο antenna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα