C΄ est la guerre: Ο Ολάντ κηρύσσει τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος

«Η Γαλλία είναι σε πόλεμο. Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο Φρανσουά Ολάντ, σε μια ιστορική κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης - την τρίτη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις και οι βομβαρδισμοί κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστούν, καθώς η Γαλλία θρηνεί, δεχόμενη μια επίθεση κατά των αξιών της, των αρχών της και του τρόπου ζωής της.

«Είμαστε

η πατρίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε, σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατία μας έχει νικήσει πολύ πιο σοβαρούς αντιπάλους και δεν μπορεί να θιγεί από αυτούς τους δειλούς που μας επιτέθηκαν, στρέφοντας τα όπλα μπροστά σε άοπλους».

Όπως ανέφερε ο Ολάντ, οι τρομοκρατικές πράξεις αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία, οργανώθηκαν στο Βέλγιο και εκτελέστηκαν στη Γαλλία, ενώ επισήμανε ότι στόχος ήταν να σπείρουν τον φόβο και να ασκήσουν πίεση για να μη δράσει η Δύση στη Μέση Ανατολή, κατά της τρομοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών χρειάζεται χρόνος και διαβεβαίωσε ότι «μπορούμε να πλήξουμε τον εχθρό», ζητώντας από τους Γάλλους πολίτες επιμονή, υπομονή, αξιοπρέπεια και αντοχή.

Ζητώντας παράλληλα να υπάρξει μια παγκόσμια συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εκδώσει γρήγορα ψήφισμα κατά της τρομοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της Γαλλίας, ανέφερε ότι θα πρέπει να απελαύνονται πιο γρήγορα ξένοι που συνιστούν συγκεκριμένο σοβαρό κίνδυνο στη δημόσια τάξη και ασφάλεια. «Το Σύνταγμά μας είναι μια συλλογική σύμβαση. Εφόσον το Σύνταγμα είναι η κοινή σύμβαση για να συμβιώνουμε, θα πρέπει να έχει απαντήσεις για όλες αυτές τις ομάδες που προκαλούν μίσος», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πρότεινε επίσης, οι δικαστές να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέσα έρευνας, για να ελέγχουν το λαθρεμπόριο όπλων και οι ποινές απέναντι στην τρομοκρατία να γίνουν πιο αυστηρές. Επίσης, θα εξεταστεί το ζήτημα της χρήσης όπλων από πλευράς αστυνομικών και θα προσληφθούν επιπλέον 10.000 αστυνομικοί, σε βάθος πενταετίας.

The post C΄ est la guerre: Ο Ολάντ κηρύσσει τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα