Διαψεύστηκε η είδηση για τη σύλληψη του μακελάρη Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Καμία σύλληψη δεν έγινε κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στις Βρυξέλλες, δηλώνει η εισαγγελία του Βελγίου, διαψεύδοντας έτσι ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας και σύμφωνα με τα οποία συνελήφθη σε προάστιο της βελγικής πρωτεύουσας, ο 26χρονος καταζητούμενος τζιχαντιστής Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο

Σαλάχ Αμπντεσλάμ είναι Βέλγος υπήκοος, γεννημένος το 1989 στις Βρυξέλλες και φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης του πολύνεκρου μακελειού της Παρασκευής. H γαλλική αστυνομία έδωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη δημοσιότητα τα στοιχεία και την φωτογραφία του, χαρακτηρίζοντας τον άκρως επικίνδυνο.

Πρόκειται για εκείνον που νοίκιασε το μαύρο Volkswagen Polo το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα των τζιχαντιστών που εισέβαλε στο Μπατακλάν, στο Παρίσι. Εναντίον του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και έχει δρομολογηθεί ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι οι αρχές είχαν σταματήσει τον 26χρονο τζιχαντιστή και άλλα δυο άτομα για έλεγχο κοντά στα γαλλο-βελγικά σύνορα, λίγες ώρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις. Τον άφησαν ωστόσο να φύγει, καθώς το όνομά του δεν ήταν ακόμη σε λίστα καταζητούμενων!

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το μεσημέρι ο βελγικός σταθμός RTL, η αστυνομία τον συνέλαβε σήμερα, κατά την διάρκεια εφόδου στο προάστιο των Βρυξελλών, Molenbeek, ενώ φωτογραφίες από την περιοχή, έδειχναν μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Ωστόσο η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις κατά τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στις Βρυξέλλες.

Αντιθέτως ανακοινώθηκε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε εκ των επτά υπόπτων που είχαν ήδη συλληφθεί στο Βέλγιο, μεταξύ αυτών και ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, αδερφός του 26χρονου τζιχαντιστή Σαλάχ που καταζητείται και του καμικάζι Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ. Ο Μοχάμεντ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ ήταν ανάμεσα στους τζιχαντιστές καμικάζι που ανατινάχθηκε στην επίθεση στην Rue Voltaire.

The post Διαψεύστηκε η είδηση για τη σύλληψη του μακελάρη Σαλάχ Αμπντεσλάμ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα