Aσφαλείς επενδύσεις εν μέσω κρίσης – Που να επενδύσετε τα χρήματά σας για σίγουρα κέρδη

12:49 2/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Προτάσεις για ασφαλείς και κερδοφόρες επενδύσεις εν μέσω κρίσης παρουσιάζουν μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια και πολυεθνικές εταιρείες. Διεθνή εταιρικά ομόλογα, μετοχές εταιρειών με υψηλή εξωστρέφεια που δεν επηρεάζονται από τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις, πολύτιμα μέταλλα, όπως χρυσός, ασήμι αλλά και μετρητά, είναι οι βασικές προτάσεις διαχειριστών κεφαλαίων για το τρέχον έτος.

Οπως επισημαίνουν οι διαχειριστές, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, η ύπαρξη μετρητών στα χαρτοφυλάκια είναι πλέον βασικός κανόνας, δεδομένου ότι το 2014 επιφυλάσσει εκπλήξεις αλλά και πολλές διακυμάνσεις.

Καλή επιλογή θεωρείται το ασφαλές καταφύγιο των προθεσμιακών καταθέσεων άνω των 12 μηνών, αλλά και συνδυαστικές αποταμιευτικές λύσεις. Από ένα πλήρες επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μετοχές.

Καλές επιλογές είναι οι μετοχές των εταιρειών που χαρακτηρίζονται από χαμηλό δανεισμό, σταθερές ταμειακές ροές, υψηλό δείκτη εξωστρέφειας και υψηλή μερισματική πολιτική. Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα, προτεραιότητα δίνεται στα κρατικά και ιδιαίτερα στα αμερικανικά, ιαπωνικά και κινεζικά.

Επίσης, για μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια, άνω των 100.000 ευρώ, καλή επιλογή αποτελούν τα πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και το ασήμι. Από τα εταιρικά ομόλογα, οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των μετάλλων και της ενέργειας μονοπωλούν τις επιλογές των διαχειριστών φέτος.

Keywords
Αναζητήσεις
σε τι να επενδυσω τα χρηματα μου, που να επενδύσω τα χρήματά μου
Τυχαία Θέματα