Ανησυχεί η τρόικα για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων – Φοβάται παροχολογία εν όψει εκλογών

12:07 2/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Τρόικας για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Δεν μπορεί από τη μια να εφαρμόζεις το Μνημόνιο και από την άλλη να δηλώνεις την αντίθεσή σου και να υπόσχεσαι τον άμεσο τερματισμό του, και στη συνέχεια να εκπλήσσεσαι που η κοινή γνώμη είναι τόσο αντίθετη, με αποτέλεσμα να καθίσταται πιο δύσκολο το έργο σου» είναι η άποψη που επικρατεί στους κόλπους της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αποκλείουν σε

κάθε τόνο την επίλυση των διαφορών με πολιτική διαπραγμάτευση, εμμένοντας στην λογική της γραφειοκρατικής και τεχνοκρατικής επίλυσης των διαφορών με την ελληνική πλευρά. Έντονη είναι η ενόχληση των δανειστών και για το θέμα της «εκτεταμένης παραπληροφόρησης» και το γεγονός ότι συχνά οι διαπραγματεύσεις γίνονται μέσω του Τύπου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αρνητικό κλίμα στην κοινωνία, εξέλιξη που δυσχεραίνει την εφαρμογή των μέτρων που κρίνονται αναγκαία για την εξυγίανση, απελευθέρωση και ανάκαμψη της οικονομίας.

Η κυριότερη ανησυχία όμως των Τροικανών είναι η κατ'αυτούς «επικοινωνιακή διαχείριση του μνημονίου» εκ μέρους της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί εξόδου της χώρας στις αγορές δανεισμού πριν το 2015, ενώ έχουν ισχυρές ενδείξεις πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την γνωστή φιλολαϊκή πολιτική των παροχών ενόψει διπλών εκλογών προκειμένου να μην χάσει το εκλογικό της προβάδισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα