All time classic ερωτήματα

“Γιατί οι γυναίκες γουστάρουν τους macho άντρες;”, “γιατί οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές;”, “είναι οι άνθρωποι μονογαμικοί από τη φύση τους;” και άλλα τέτοια all time classic ερωτήματα μπορούν να γεννηθούν σε μια συζήτηση ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Περίεργο πράγμα. Ποιο; Αυτό που θα πω παρακάτω και το έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν

βρίσκονται ζευγαροπαρέες για καφέ, ποτό, φαγητό, στο τέλος οι κουβέντες καταλήγουν από τη μία πλευρά στο “πως φέρεται ο άντρας” και από την άλλη πλευρά “στο πως φέρεται η γυναίκα”. Και στην πορεία όλοι προσπαθούν να το εξηγήσουν επιστημονικά αυτό, μέσα από την δικιά τους σκοπιά.

Σε μια τέτοια συζήτηση έπεσα το Σαββατοκύριακο, όταν είπαμε να αφήσουμε κάποια στιγμή στην άκρη την πολιτική, την κρίση, τα λεφτά –πόση νταουνίλα να αντέξει ο άνθρωπος Κυριακή μεσημέρι– και αμέσως το μυαλό μου πήγε σε ένα editorial που είχα γράψει πριν λίγο καιρό. Τότε, γυρνώντας από τις ΗΠΑ, είχα πάρει ένα βιβλίο με τίτλο “Do gentlemen really prefer blondes?”, όπου μια τύπισσα προσπαθούσε να αναλύσει επιστημονικά “μεγάλα” τέτοια ερωτήματα που συζητούνται τόσο από τους άντρες, όσο και από τις γυναίκες. Άλλα είναι αστεία, άλλα είναι σοβαρά, άλλα δίνουν μια εξήγηση, άλλα δε δίνουν. Κι εδώ που τα λέμε, δε χρειάζονται σε όλα απαντήσεις όταν μιλάμε για σχέσεις και σεξ.

Πάντως εγώ βρήκα την ευκαιρία να ξαναρίξω μια ματιά στο βιβλίο και στο editorial, κοιτώντας ορισμένα ερωτήματα και απαντήσεις. Ίσως σε αυτά να απαντούσα διαφορετικά, αλλά στην τελική δεν είναι κακό να ακούς και μια δεύτερη γνώμη.

Γιατί μερικές φορές μια γυναίκα την ελκύουν οι μάτσο άντρες, ακόμα κι αν δεν είναι ο τύπος της;
Ας πούμε πως είσαι από αυτές που σου αρέσουν οι άντρες που είναι δυναμικοί χωρίς να είναι επιθετικοί και που έχουν καλή εμφάνιση αλλά δεν είναι μάτσο, αφού άλλα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για σένα. Μέχρι που κάτι αναπάντεχο συμβαίνει: Σου κόβονται τα γόνατα για έναν άντρα που δεν είναι καθόλου ο τύπος σου. Είναι «παίκτης», από αυτούς που χτυπάνε και φεύγουν. Και πιάνεις τον εαυτό σου να του κάνει ματάκια και μετά αναρωτιέσαι: Εσύ είσαι αυτή; Ναι, εσύ είσαι, και μάλιστα γεμάτη ορμόνες. Στη φάση της ωορρηξίας, υποσυνείδητα μια γυναίκα δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε άντρες με ενδείξεις υψηλής τεστοστερόνης: βαθιά φωνή, ανοιχτοί ώμοι, στιβαρά κορμιά, δυνατά σαγόνια και κυριαρχική συμπεριφορά. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο χλωμιάζει μπροστά σε ένα μάτσο Μάικλ Τζόρνταν. Για να τεστάρουν αν οι γυναίκες στην ωορρηξία έλκονται περισσότερο από αρρενωπούς άντρες, ο εξελικτικός ψυχολόγος Στίβεν Γκάνγκστεντ και η Κριστίν Γκάρβερ-Άπγκαρ από το πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού συγκέντρωσαν 80 τελειόφοιτους άντρες, οι οποίοι είχαν την εντύπωση πως επρόκειτο για ένα διαγωνισμό για το ποιος θα βγει ραντεβού με μια καυτή γκόμενα. Ο κάθε άντρας κινηματογραφήθηκε καθώς μιλούσε για τον εαυτό του και εξηγούσε στους ανταγωνιστές του γιατί η

Keywords
Τυχαία Θέματα