10 ταινίες που (πολύ) άδικα πήραν το Oscar!

Με αφορμή την απονομή των βραβείων Oscars αυτή την Κυριακή, είπαμε να θυμηθούμε τις ταινίες που προκάλεσαν την μεγάλη έκπληξη, κερδίζοντας το πολύτιμο αγαλματίδιο εις βάρος φανερά καλύτερων ταινιών.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε ότι οι ταινίες που το σήκωσαν το τιμημένο ήταν κακές. Αλίμονο! Απλά, υπήρχαν εκείνη τη χρονιά κάποιες που ήταν καλύτερες!

10. The Hurt Locker (Precious)

Το 2010 ήταν μια περίεργη χρονιά για τα Oscars. Κι αυτό γιατί υπήρχε

ένα τεράστιο κίνημα να μην σαρώσει τα βραβεία ο Τζέιμς Κάμερον για το Avatar! Καλώς ή κακώς, το Avatar είναι η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να το μποϊκοτάρουν στα βραβεία. Αποτέλεσμα όλου αυτού, ήταν να σηκώσει τελικά έξι βραβεία το The Hurt Locker της πρώην συντρόφου του Κάμερον, Κάθριν Μπίγκελοου, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού για την καλύτερη ταινία.

Το πρόβλημα είναι ότι υπήρχε εκείνη τη χρονιά μία ακόμη ταινία, που -σόρρυ, αλλά- ήταν σαφώς ανώτερη και από το Avatar (εξωπραγματικό cgi, αλλά από ιστορία και ερμηνείες έτσι κι έτσι), αλλά και από το The Hurt Locker. Και το όνομα αυτής, Precious, μια συγκλονιστική ιστορία για μια υπέρβαρη, αγράμματη και κακοποιημένη έφηβη, που θέλει να πάει σε ένα εναλλακτικό σχολείο για να γλιτώσει από την κακοποίηση της μητέρας της. Με μυθικές ερμηνείες από τις Μονίκ και Γκαμπουρέι Σιντιμπέ, η ταινία του Λι Ντάνιελς θα έπρεπε να είναι η ταινία της χρονιάς!

9. Forrest Gump (Pulp Fiction, The Shawshank Redemption)

Α, το 1995. Μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία των Oscars, με φοβερές ταινίες να είναι υποψήφιες για το χρυσό αγαλματίδιο και μεγάλη νικήτρια τελικά το Forrest Gump, την ιστορία ενός όχι και πολύ έξυπνου ανθρώπου, που με ένα μυστήριο τρόπο, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα! Εξαιρετική ταινία, με έναν Τομ Χανκς στα καλύτερά του, όμως...

Πρώτα απ' όλα, ας ξεκινήσουμε από το The Shawshank Redemption, όχι μόνο γιατί είναι ακόμα η Νο. 1 ταινία στο imdb, αλλά βασικά γιατί είναι μία εκπληκτική εξιστόρηση της ζωής ενός πρώην τραπεζίτη, που πηγαίνει στη φυλακή κι εκεί δένεται συναισθηματικά με έναν συγκρατούμενό του, μέχρι τη στιγμή που αποδρά. Ο Φρανκ Ντάραμποντ σκηνοθέτησε μία από τις καλύτερες ταινίες ever, με τον Τιμ Ρόμπινς στο ρόλο της καριέρας του και τον Μόργκαν Φρίμαν να κάνει πλάκα!

Δεν θέλετε το The Shawshank Redemption; Κανένα πρόβλημα! Την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιο και το Pulp Fiction! Το Pulp Fiction! Το έπος του Κουέντιν Ταραντίνο, που έχει γεράσει καλύτερα και από σκωτσέζικο μαλτ και καθιέρωσε τον Q ως έναν από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της γενιάς του! Είναι σίγουρο πως όσοι τον σνόμπαραν τότε (και για κάποιο περίεργο λόγο συνεχίζουν να τον σνομπάρουν ακόμα και σήμερα), το έχουν μετανιώσει έστω και λίγο...

8. The English Patient (Fargo)

Πάμε δύο χρόνια μετά, στο 1997, όταν τα Oscars τα σάρωσε το The English Patient με 9(!!!) βραβεία! Ναι, εννέα, το βάζουμε και ολογράφως, για να μην νομίζετε ότι πατήσαμε λάθος πλήκτρο! Αν το 1995 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές, το 1997 σίγουρα ήταν μία από τις χειρότερες, αν ο Άγγλος ασθενής, Ρέι Φάινς, έκανε χαβαλέ στα Oscars!

Και η ερώτηση είναι η εξής: Καλύτερη ταινία το The English Patient από το Fargo; Όχι δα... Όποιος αντέξει και δει όλον τον άγγλο ασθενή (2 ώρες και 45 λεπτά με Ζzzz...) και μετά δει το Fargo, μάλλον θα κάνει τον σταυρό του από την απορία του. Οι αδερφοί Κοέν έγραψαν και σκηνοθέτησαν μια ταινία σταθμό για την δεκαετία, σχεδόν δημιουργώντας ολόκληρο genre στα 90's, καθώς ακολούθησε και το μυθικό The Big Lebowski!

Διάβασε τη συνέχεια στο gazzetta.gr

The post 10 ταινίες που (πολύ) άδικα πήραν το Oscar! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα