Τρέξτε στην άμμο

13:46 6/6/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Μία καλοκαιρινή άσκηση.

Όλοι έχετε συνηθίσει να πηγαίνετε για τρέξιμο σε κάποιο γήπεδο, ή στο πάρκο της περιοχής σας. Είναι μία από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις που σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες και παράλληλα σας γυμνάζει κυρίως τους μύες των ποδιών σας.

Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που τραυματίζουν τα πόδια τους λόγω των έντονων κραδασμών που δημιουργούνται από το έδαφος. Τα αθλητικά παπούτσια παίζουν σπουδαίο ρόλο στην αποφυγή των τραυματισμών

χωρίς όμως να είναι η μόνη λύση.

Μία νέα πρόταση που είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι να τρέξετε στην άμμο. Φορέστε τα αθλητικά παπούτσια σας και πηγαίνετε στην κοντινότερη παραλία για τρέξιμο. Θα δυσκολευτείτε αρκετά στην αρχή καθώς η άμμος δεν είναι σταθερή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί να ασκήσετε περισσότερη αντίσταση. Δηλαδή να γυμνάσετε ακόμα περισσότερο τους μύες των ποδιών σας.

Οι stretching ασκήσεις είναι απαραίτητες πριν αλλά και μετά το τρέξιμο. Αν ζεσταθείτε αρκετά μπορείτε όταν τελειώσετε να κάνετε μία βουτιά στη θάλασσα για να δροσιστείτε. Αν αντέχετε κάνετε και δέκα λεπτά κολύμπι, διαφορετικά απλά χαλαρώστε στην παραλία.

The post Τρέξτε στην άμμο appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα