Η 15χρονη Κροίσος από τις σαγιονάρες της

13:38 6/6/2013 - Πηγή: Espresso

Στην ηλικία των 15 ετών τα περισσότερα κορίτσια μόλις αρχίζουν να μαθαίνουν για τη μόδα. Ομως η Μάντισον Ρόμπινσον δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή. Αν και μόλις μαθήτρια γυμνασίου, η νεαρή Τεξανή απέχει ελάχιστα από το να γίνει μια εκατομμυριούχος σχεδιάστρια μόδας. Οχι τυχαία, αν και θα μπορούσε να κυκλοφορεί με πανάκριβες γόβες Manolo Blahnik, δεν αποχωρίζεται στιγμή τις παιδικές και πολύ χαρούμενες σαγιονάρες Fish Flops, οι οποίες αποτελούν το «χρυσωρυχείο»

της.

Η νεαρή μαθήτρια ήταν μόλις 8 ετών όταν ζωγράφισε τα πρώτα σχέδια που στη συνέχεια αποτυπώθηκαν πάνω σε σαγιονάρες. Με τη βοήθεια του πατέρα της και τη χρηματοδότηση μερικών φίλων και συγγενών η Ρόμπινσον κατάφερε να μετατρέψει τα πολύχρωμα και χαρούμενα σχέδιά της σε λίγα δείγματα καλοκαιρινών υποδημάτων, και να προωθήσει την ιδέα της σε σχετικές εκθέσεις.

Η απήχηση ήταν τεράστια και ήδη περισσότερα από τριάντα καταστήματα στην Αμερική διαθέτουν στα ράφια τους τις σαγιονάρες Fish Flops. Μεταξύ αυτών μάλιστα συμπεριλαμβάνονται οι πασίγνωστες αλυσίδες καταστημάτων Macy's και Nordstrom, με δεκάδες υποκαταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι σαγιονάρες πωλούνται περίπου 25 δολάρια το ζευγάρι και μόλις δύο χρόνια μετά τα επίσημα εγκαίνια της εταιρείας έχουν πουληθεί 600.000 ζευγάρια φέρνοντας στα ταμεία πάνω από 1,2 εκατ. Δολάρια.

Και -για να μην ξεχνιόμαστε- κάθε ζευγάρι φέρει ταμπελάκι με τη φωτογραφία της νεαρής σχεδιάστριας, καθώς και συνοδευτικό μήνυμα για την πηγή έμπνευσής της: «Το 2006 σκέφτηκα να σχεδιάσω σαγιονάρες που να δείχνουν την αγάπη μου για το κολύμπι, το ψάρεμα και τη ζωγραφική. Εύχομαι να τις φορέσετε, να τις αγαπήσετε και να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας, και ελπίζω να σας κάνουν να χαμογελάτε!»

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα