Το αποσμητικό στην καθημερινότητά σας

Το ανθρώπινο σώμα ιδρώνει για κάποιον λόγο, κι εμείς το εμποδίζουμε πάντα.

Είναι γεγονός ότι παγκοσμίως ξοδεύονται δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως για αποσμητικά και αντιιδρωτικά. Το χρησιμοποιούμαι καθημερινά, ωστόσο αμφιβάλλουμε αν είναι μία υγιεινή, καθημερινή συνήθεια.

Το αποσμητικό σκοτώνει τα βακτηρίδια .

Ο ιδρώτας μας δεν μυρίζει ποτέ. Στην πραγματικότητα, είναι σχεδόν άοσμος. Η δυσωδία προέρχεται από βακτήρια που δημιουργούνται στο δέρμα μας. Το αποσμητικό περιέχει κάποια αντιβακτηριακή δύναμη, η οποία σταματάει τη βρώμα από την έναρξή του.

Τα αντιδρωτικά δεν

σταματούν πραγματικά την διαδικασία της εφίδρωσης.

Έχουν τη δυνατότητα να σταματάνε περίπου το 30% της εφίδρωσης του οργανισμού, λόγω κάποιων ενώσεων που περιέχουν.

Δεν υπάρχουν γυναικεία και ανδρικά αποσμητικά.

Το αποσμητικό σας δεν το ενδιαφέρει αν είστε άνδρας ή γυναίκα. Ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες από τους άνδρες, των ανδρών παράγουν περισσότερο ιδρώτα .

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν φταίνε τόσο τα αποσμητικά σας για τις μυρωδιές που παράγεται. Όλα οφείλονται και στα γονίδιά σας. Κάποιοι άνθρωποι μυρίζουν περισσότερο ή λιγότερο από κάποιους άλλους ενώ χρησιμοποιούνε την ίδια ποσότητα, του ίδιου αποσμητικού.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ειδικοί έχουν επισημάνει πως η υπερβολική χρήση αποσμητικών απαγορεύεται. Είναι ένα φαινόμενο που το παρατηρούνε κυρίως στην ηλικία της εφηβείας, όπου λόγω ορμονικών αλλαγών το σώμα των εφήβων ιδρώνει περισσότερο με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερο ιδρώτα και να χρησιμοποιούν ακόμα περισσότερο αποσμητικό.
Συνίσταται πάντα η σωστή και ελεγχόμενη χρήση των προϊόντων.
Αν ποτέ παρατηρήσετε κάποιο ερεθισμό στους αδένες σας εξωτερικά ή εσωτερικά θα πρέπει να συμβουλευτείτε κατευθείαν τον ιατρό σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα