Τι «μεταφέρουν» μαζί τους οι γονείς στην παραλία;

16:32 1/8/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά.

Οι περισσότεροι γονείς αναζητούν μεγάλες, αμμώδεις παραλίες, με εύκολη πρόσβαση, ρηχά νερά και αν υπάρχει φυσική σκια από δέντρα ή κάποιο μεγάλο βράχο τότε είναι το τέλειο μέρος για να κατασκηνώσουν. Και λέμε για να κατασκηνώσουν καθώς οι γονείς με μικρά παιδιά μεταφέρουν μαζί τους στην παραλία τα πάντα. Για παράδειγμα, κουβαδάκια, φτυάρια, τσουγκράνες, πλαστικά πράγματα που μοιάζουν με αστέρια και χελώνες, ψυγεία, καρέκλες, πετσέτες (πολλές περισσότερες απ’ όσοι είναι όλοι μαζί), 8 διαφορετικά αντηλιακά, (αντηλιακό για το μωρό, αντηλιακό προσώπου,

αντηλιακό σε μορφή stick, σπρέι, κρέμας), ομπρέλες, καθώς και μια γιγαντιαία πετσέτα που απλώνουν στην άμμο.

Εκτός λοιπόν απ΄τα πράγματα που θα κρατούν απασχολημένα τα παιδιά όση ώρα διαρκέσει το μπάνιο, μεταφέρουν και ένα ψυγειάκι εφοδιασμένο με τα απαραίτητα. Αυτό σημαίνει χυμούς, σάντουιτς, κουλούρια, καρπούζι, σταφύλια, νερό, μπισκότα, τσιπς, κράκερς, τυρί, γιαούρτια και φυσικά καμία μπύρα για το μπαμπά.

Και φυσικά αφού έχουν μεταφέρει τόσα πράγματα στην παραλία πρέπει και να τα χρησιμοποιήσουν όλα. «Μα, γιατί δεν παίζεις με το καραβάκι σου, τσάμπα το φέραμε», «Θέλεις τοστ; Χυμό; Μία μπανανούλα;», «Θέλεις να σου δώσω και τα υπόλοιπα παιχνίδια σου», «Παίξε με το παιδάκι με τα κουβαδάκια σου, τις τσουγκράνες, τα φτυαράκια σου…»

Μήπως να σκεφτόσασταν φέτος το καλοκαίρι να κάνατε πιο μίνιμαλ διακοπές; Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τόσα πολλά πράγματα για τα παιδιά στην παραλία δεν τα χρειάζονται. Ένα φτυαράκι και ένα κουβαδάκι αρκούν. Η θάλασσα, η άμμος, τα κοχύλια, οι βουτιές, η εξερεύνηση στα βράχια είναι αυτά που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τους. Τα υπόλοιπα αποσπούν την προσοχή τους. Κουράζονται και χάνουν το πραγματικό νόημα των καλοκαιρινών διακοπών. Απ΄την άλλη εσείς περίσσοτερο κουράζεστε με το να μεταφέρετε όλα αυτά τα πράγματα παρά ευχαριστιέστε την οικογένεια σας. Οι διακοπές θέλουν ανεμελιά, ξεγνοιασιά και την χίπικη κουλτούρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα