Σκέψεις που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους

Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, το μυαλό σας μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Ο εσωτερικός διαλογισμός είναι ζωτικής σημασίας, εάν θέλετε να χάσετε κιλά, γιατί οι «καταστροφικές σκέψεις», μπορεί να σας απομακρύνουν από τον στόχο σας. Παρακάτω θα μάθετε ποιες σκέψεις κάνετε και εγκαταλείπετε τις προσπάθειες σας για να χάσετε βάρος.

Καταστροφική σκέψη: «Θα πρέπει να μην στερώ τίποτα από τον εαυτό μου». Πόσες φορές έχει περάσει αυτή η σκέψη από το μυαλό σας, καθώς κοιτάτε το φαγητό που έχει περισσέψει ή το επιδόρπιο; Όμως, εάν ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο, τότε

θα είναι πολύ δύσκολο να τηρήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, χωρίς ταυτόχρονα να νιώθετε άσκημα. Τι πρέπει να κάνετε; Να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας. Την επόμενη φορά που θα νιώθετε ότι στερήστε κάτι, αναρωτηθείτε εάν αυτή η αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες σας χαρίσει μια πιο ευτυχισμένη και υγιής ζωή.

Καταστροφική σκέψη: «Θα ξεκινήσω αύριο». Όλοι γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν κάνετε αυτή τη σκέψη. Το «αύριο» δεν έρχεται ποτέ, με αποτέλεσμα να κολλήσετε σε έναν φαύλο κύκλο και να αναβάλλετε συνεχώς την αλλαγή που θέλετε να κάνετε. Αλλάξτε: Η στιγμή που νομίζεις ότι «θα ξεκινήσει αύριο», ρωτήστε τον εαυτό σας, εάν μπορείτε να τη κάνετε αμέσως τώρα. Όχι αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά ακριβώς αυτή τη στιγμή. Μπορεί να φοβάστε να κάνετε αλλαγές, αλλά όσο πιο γρήγορα πάρετε την απόφαση να χάσετε κιλά, τόσο πιο γρήγορα θα δείτε τα αποτελέσματα.

Καταστροφική σκέψη: «Δεν έχω το χρόνο». Οι περισσότεροι από εσάς γκρινιάζετε συνέχεια ότι δεν έχετε χρόνο, με αποτέλεσμα να επιλέγετε να μην ασκείστε, ώστε να κάνετε κάτι άλλο. Πάντα σκέφτεστε, ότι η σωματική δραστηριότητα χρειάζεται ελεύθερο χρόνο, και πάντα πιστεύετε ότι δεν τον διαθέτετε. Όμως, από την άλλη έχετε ως δια μαγείας,βρίσκετε κάποια ώρα μέσα στην ημέρα, για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας εκπομπή ή σειρά στη τηλεόραση. Αλλάξτε το: Αντί να λέτε συνέχεια ότι, δεν έχετε χρόνο, να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας: «Σήμερα έχω επιλέξει ασκηθώ». Σας θυμίζω ό,τι εσείς έχετε τον έλεγχο του καθημερινού σας προγράμματος και είστε υπεύθυνη για ό, τι συμβαίνει σε αυτές τις 24 ώρες.

Καταστροφική σκέψη: «Δεν χάνω βάρος εξαιτίας των γονιδίων μου και του μεταβολισμού». Όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής και κάνετε σωματική δραστηριότητα, αλλά δεν βλέπετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι σίγουρα πιο εύκολο να κατηγορήσετε τα γονίδιά σας, από το να ψάξετε μήπως δεν κάνετε εσείς κάτι καλά. Και ενώ είναι αλήθεια, ότι μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να είναι υπέρβαροι, υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι, για τους οποίους δεν επιτυγχάνεται μια απώλεια βάρους. Αλλάξτε: Αντί να μετατοπίζετε το φταίξιμο σε κάτι που δεν μπορείτε να ελέγξετε, αρχίστε να ψάχνετε τι μπορείτε να διορθώσετε. Και εάν όντως έχετε αργό μεταβολισμό, πρέπει να γνωρίζετε ό,τι υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε, ώστε να τον ενεργοποιήσετε.

Καταστροφική σκέψη: «Σήμερα δούλεψα σκληρά, αξίζω αυτή την απόλαυση». Σίγουρα όταν γυρνάτε σπίτι κουρασμένοι, η σκέψη να ανταμείψετε το εαυτό σας με ένα απολαυστικό γεύμα ή ένα γλυκό, είναι πολύ δελεαστική. Όμως, η πραγματική ανταμοιβή δεν πρέπει να περιλαμβάνει το φαγητό, αλλά μπορεί να είναι ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια ή ένας περίπατος.

Keywords
Τυχαία Θέματα