Πως αντιλαμβανόμαστε σήμερα τη σωστή κατανάλωση αλκοόλ;

14:19 2/3/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Τα τελευταία χρόνια παρατηρώ πως υπάρχει μια αλλαγή αντίληψης σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ. Ολοένα και περισσότερο οι νέοι άνθρωποι περιορίζουν το αλκοόλ που πίνουν κατά τις εξόδους τους και επιδιώκουν να διατηρούν τον έλεγχο του εαυτού τους και της κατάστασης που βιώνουν.

Έχει πράγματι αλλάξει φιλοσοφία η λεγόμενη γενιά των millennial; Διαπιστώνω λοιπόν πως η πλειονότητα δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Εξοικειωμένοι πια με πιο ψαγμένα μέρη και απείρως πιο εξιδεικευμένους bartenders, αναζητούμε την απόλαυση και όχι την υπερβολική κατανάλωση. Σίγουρα

λοιπόν, όταν διατηρεί κανείς τον έλεγχο δίνοντας σημασία στην παρέα, στα διάφορα πειράγματα και αστεία, στον πιθανό άντρα ή γυναίκα που ανταλάζουν ενδιαφέρουσες ματιές, τότε η βραδιά είναι πολύ πιο ουσιαστική και αναμφισβήτητα πιο διασκεδαστική.

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε σε πρακτικό επίπεδο;

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την απόδοση σε διάφορούς τομείς, την ικανότητα ελέγχου και τη συγκέντρωση. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αλλαγές στην προσωπικότητα αλλά και ασυνήθιστη συμπεριφορά, στοιχεία που αλλοιώνουν την καθημερινότητα μας.

Δεν χρειάζεται υπερβολική κατανάλωση για να ενταχθεί κανείς στο κοινωνικό σύνολο, να είναι μέλος μιας παρέας ή να εξερευνήσει τα όριά του. Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρουσες πτυχές μας συνεπώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν χρειάζεται να αποτελεί safe zone. Ανήκουμε σε μία γενιά που ενημερώνεται, που ταξιδεύει, που δεν έχει συμβιβασμούς, που αγαπάει τον εαυτό της και έχει άποψη.

Το να πεις κανείς «όχι», κοιτώντας τον άλλον στα μάτια, θέλει περισσότερα κότσια. Αντί να πιείτε αλκοόλ χωρίς μέτρο, κάντε κάτι διαφορετικό ώστε η βραδιά να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Το ακόλουθο είναι ένα από τα πιο inspirational video. #ModerateDrinkersWanted

Keywords
Τυχαία Θέματα