Οι περισσότεροι παχύσαρκοι άνθρωποι δεν θα φτάσουν ποτέ στο κανονικό βάρος

10:37 4/8/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Η παχυσαρκία αναγνωρίζεται σαν μια χρόνια πάθηση, η οποία οφείλεται στην υπερβολική αύξηση του λίπους και δυστυχώς τα ποσοστά της αυξάνονται συνεχώς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η απώλεια βάρους να θεωρείται σημαντικός στόχος για την υγεία των ανθρώπων που έχουν παραπάνω κιλά. Όμως, μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι περισσότεροι παχύσαρκοι έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους βάρος. Σύμφωνα με το άρθρο στο περιοδικό American

Journal of Public Health το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν κιλά, συνήθως τα ξαναπαίρνουν μέσα σε πέντε χρόνια. Οι ερευνητές αναφέρουν, ότι είναι σχεδόν αδύνατο για ένα παχύσαρκο άτομο να επιτύχει ένα κανονικό σωματικό βάρος. Επίσης, η συγκεκριμένη μελέτη μας έδειξε, ότι οι στρατηγικές που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, δεν βοηθούν την πλειοψηφία των παχύσαρκων ασθενών να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν αυτή την απώλεια. Οι ερευνητές εξαίρεσαν άτομα που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, η οποία είναι μια επιλογή για σοβαρά παχύσαρκα άτομα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε σε ιατρικά στοιχεία και δεν υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με το πώς οι άνθρωποι χάσανε το βάρος. Διότι μπορεί να χάσανε κιλά με ένα επίσημο πρόγραμμα διατροφής ή να δοκιμάσανε κάποια δίαιτα που να ήταν επίκαιρη τη συγκεκριμένη εποχή, γι αυτό και μετά από καιρό να πήρανε πίσω όλα τα κιλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα