Smoothies: Πώς θα μειώσετε τις θερμίδες τους

Γιατί, όσο υγιεινά κι αν είναι, θέλουν προσοχή

Τα smoothies είναι από τις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε, αφού είναι γεμάτα φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Αν, όμως, δεν είστε προσεκτικές, μπορεί να καταλήξετε να πίνετε άφθονες θερμίδες που δεν σας είναι απαραίτητες και θα φανούν στη ζυγαριά σας. Αν το smoothie σας αντικαθιστά ένα γεύμα δεν πειράζει να είναι πιο πλούσιο και θρεπτικό, αλλά αν επιλέγετε να συνοδεύσετε με αυτό το κανονικό σας γεύμα, ίσως είναι καλύτερα να είστε προσεκτικές.

Είναι εύκολο να αφαιρέσετε θερμίδες, χωρίς να επηρεάσετε την πλούσια γεύση του και, για του λόγου το αληθές, ακολουθείστε κάποια από τα παρακάτω tips.

Πιείτε το μισό:
Μοιράστε την συνταγή σας στη μέση ή μοιραστείτε το smoothie με μία φίλη σας. Γλιτώνετε, έτσι, τουλάχιστον 150 θερμίδες.

Προσθέστε περισσότερο πράσινο:
Τα φρούτα είναι υγιεινά, αλλά όχι κατάλληλα για να αποφύγετε θερμίδες. Μειώστε ελαφρώς την ποσότητα των φρούτων που επιλέγετε, και αυξήστε τα πράσινα λαχανικά της συνταγής. Έτσι, θα διατηρήσετε την γλυκιά του γεύση, χωρίς να πάρετε τις ίδιες θερμίδες.

Χρησιμοποιείστε φρούτα με λιγότερες θερμίδες:
Αν δεν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα των φρούτων που θα χρησιμοποιήσετε, τουλάχιστον φροντίστε αυτά να μην είναι τόσο πλούσια σε θερμίδες: Καρπούζι, φράουλες, ροδάκινα, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλια είναι οι καλύτερες επιλογές.

Αραιώστε το με νερό:
Οι περισσότερες συνταγές είναι φτιαγμένες με γάλα, ή ένα μη- ζωικό υποκατάστατό του, όπως το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου. Ένα φλιτζάνι, όμως, από αυτά, περιέχει περίπου 100 θερμίδες. Χρησιμοποιείστε νερό ή πράσινο τσάι αντί για γάλα και προσθέστε λίγα επιπλέον πράσινα λαχανικά για να αυξήσετε την ποσότητα ασβεστίου.

Αποφύγετε το βούτυρο από ξηρούς καρπούς
Αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο, θα προσθέσουν στο smoothie σας 100 θερμίδες ανά κουταλιά. Απλώς αποφύγετέ τα.

Keywords
Τυχαία Θέματα