«Νοτιάς»: Ο Τάσος Μπουλμέντης επιστρέφει 12 χρόνια μετά την Πολίτικη Κουζίνα

H «Πολίτικη Κουζίνα» άφησε αναμφίβολα εποχή. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες. Ο Τάσος Μπουλμέντης επιστρέφει μετά από 12 χρόνια με τη νέα του ταινία, τον «Νοτιά» που αναμένεται να έχει την ίδια, αν όχι ακόμη εντυπωσιακότερη πορεία.

Ο χρόνος που πέρασε έδωσε την απαιτούμενη απόσταση και ο Μπουλμέντης συγκέντρωσε

και πάλι όλα τα δημιουργικά του χαρίσματα για να φτιάξει μια νοσταλγική ταινία ενηλικίωσης. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα.

Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Ο «Νοτιάς» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου του νέου έτους σε συμπαραγωγή OTE TV. Το αξιέπαινο είναι πως μέσα από το πρόγραμμα των συμπαραγωγών του, που και φέτος περιλαμβάνει σημαντικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, αλλά και φιλμ μικρού μήκους, ο ΟΤΕ TV στηρίζει την ελληνική κινηματογραφία και τους Έλληνες δημιουργούς.

Ένα μήνα περίπου πριν την πρεμιέρα της ταινίες, ήρθε στη δημοσιότητα ένα film clip αφιερωμένο στις γυναίκες του φιλμ που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της αφήγησης, με σκηνές από την ταινία και δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Ο προπομπός της ταινίας αποδίδει ξεκάθαρα τη retro αισθητική του σκηνοθέτη, αναδύει αρώματα από περασμένες δεκαετίες και μας βάζει βαθιά στην καρδία ενός ευαίσθητου αγοριού που μεγαλώνει.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα