Άκουσε την καρδιά του γιου της 18 χρόνια μετά το θάνατό του

Κάθε 10 λεπτά ένας ακόμη άνθρωπος προσθέτει το όνομά του στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 120.000 άτομα που χρειάζονται μεταμόσχευση οργάνων και πάνω από 4.000 χρειάζονται άμεση μεταμόσχευση καρδιάς.

Πριν 18 χρόνια η Jennifer Lentini ήταν ανάμεσα σε αυτούς που χρειάζονταν άμεσα μια καρδιά. Στα 13 της, άρχισε να αισθάνεται φρικτούς πόνους στο στομάχι και πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε πως έπασχε από σοβαρό καρδιακό νόσημα και χρειαζόταν το συντομότερο δυνατό μια νέα

καρδιά.

Μετά από 4,5 μήνες της δόθηκε μια ευκαιρία στη ζωή. Στις 6 Ιουλίου του 1996 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση όπου της μεταμοσχεύθηκε η καρδιά του 14χρονου Matthew McIntyre, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε ατύχημα που προκλήθηκε από εκπυρσοκρότηση ενός όπλου στα χέρια κάποιου φίλου του. Για εκείνη ήταν ένας άγνωστος δότης μέχρι πριν λίγες μέρες που η Jennifer γνώρισε τη μητέρα του δότη, Vicky Brannon.

Η συνάντησή τους ορίστηκε για τις 14 Φεβρουαρίου, Παγκόμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. Η 56χρονη μητέρα του δότη περίμενε με ανυπομονησία να ακούσει την καρδιά του παιδιού της να χτυπάει και πάλι, σε ένα άλλο σώμα αυτή τη φορά. Η γνωριμία τους ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστική. Ήταν μια ένδειξη υπεράνθρωπου σθένους και ανθρωπιάς που συγκίνησε βαθύτατα και τις δυο γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα