Mother’s Day 2015: 7 ταινίες να δείτε με τη μαμά σας

16:32 9/5/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Κινηματογραφικές συναντήσεις & ηρωίδες που αξίζει να απολαύσετε μαζί με τη μητέρα σας.

Xρόνια Πολλά, μαμά!

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Erin Brokovich

Αξίζει να τη δείτε μαζί: γιατί σχεδόν κάθε ταινία της Julia Roberts ενδείκνυται να τη δεις με τη μαμά σου, όμως περισσότερο από όλες αυτή. Δεν παρουσιάζει μια κανονική συνηθισμένη μητέρα. Το αντίθετο μάλιστα. Έχει δύο παιδιά, δύο διαζύγια και καθόλου χρήματα. Επιπλέον, είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, μια γυναίκα που αποτελεί πηγή έμπνευσης

για την αγωνιστικότητα και τη επιμονή της. Έτσι δεν είναι και η μαμά σας;

Δείτε περισσότερα Galleries Mommy

Αξίζει να τη δείτε μαζί: Την απάντηση δίνει ο ίδιος ο δημιουργός, ο 25χρονος Καναδός Xavier Dolan, το παιδί-θαύμα που για αυτή την ταινία βραβεύτηκε πέρυσι στο φεστιβάλ Καννών (προβάλλεται αυτό το διάστημα στις αίθουσες)

«Aν έπρεπε να υπάρχει ένα, μόνο ένα θέμα για το οποίο γνωρίζω περισσότερα απ’ όσα για οποιοδήποτε άλλο, ένα που θα με ενέπνεε άνευ όρων, και που αγαπώ πάνω απ’ όλα, αυτό θα ήταν σίγουρα η μητέρα μου. Και όταν λέω η μητέρα μου, νομίζω ότι εννοώ Η ΜΗΤΕΡΑ γενικά, η φιγούρα που αντιπροσωπεύει.

Γιατί είναι αυτή στην οποία επιστρέφω πάντα. Είναι αυτή που θέλω να βλέπω να κερδίζει τη μάχη, αυτή για την οποία θέλω να εφευρίσκω προβλήματα έτσι ώστε να μπορεί να έχει τα εύσημα ότι τα έλυσε όλα, αυτή μέσω της οποίας θέτω ερωτήματα στον εαυτό μου, αυτή που θέλω να ακούω να φωνάζει δυνατά όταν δεν έχουμε πει τίποτα. Είναι αυτή που θέλω να έχει δίκιο όταν είχαμε άδικο, είναι αυτή που, ότι και να γίνει, θα έχει πάντα την τελευταία λέξη».

Δείτε περισσότερα Galleries Ωραία μου κυρία

Aξίζει να τη δείτε μαζί: Γιατί αναφέρεται σε άλλη μια αξέχαστη ηρωίδα, την Eliza Doolittle που «ανθίζει» και μεταμορφώνεται από κορίτσι που πουλάει λουλούδια στον δρόμο, σε κυρία της υψηλής κοινωνίας.

Δείτε περισσότερα Galleries Μια σχέση στοργής (The Blind Side)

Αξίζει να τη δείτε μαζί: για την βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία της Sandra Bullock στον ρόλο της «μητέρας» η οποία υπενθυμίζει πως ανεξαρτητα από το πού κατάγεσαι, και το αν είναι βιολογική ή θετή μητέρα σου, θα σε προστατεύσει, θα πολεμήσει για σένα και πάντα θα είναι στο πλευρό σου, είτε σ” αρέσει είτε όχι!

Δείτε περισσότερα Galleries Οι υπηρέτριες (The Help)

Αξίζει να τη δείτε μαζί: Γιατί όπως λέει και η Aibileen, μία από τις ηρωίδες της ταινίας: «Είσαι ευγενική, είσαι έξυπνη, είσαι σημαντική», υπενθυμίζοντας μας πώς να φροντίζουμε και πώς να αγωνιζόμαστε,πώς να αγαπήσουμε. Στο αυστηρά γυναικείο καστ περιλαμβάνονται γυναίκες από διαφορετικά background. Από φτωχές αλλά έξυπνες υπηρέτριες, μέχρι ανόητες και πλούσιες νοικοκυρές.

Δείτε περισσότερα Galleries Η Μελωδία της Ευτυχίας

Αξίζει να τη δείτε μαζί: Ποιος δεν θα ήθελε μια μητέρα σαν τη Μαρία, ή την ίδια τη Julie Andrews. Να τη δείτε μαζί για να απολαύσετε υπέροχα τραγούδια, αγάπη, τρυφερότητα, αληθινή προσφορά και δόσιμο -όλα αυτά που κάνουν οι μαμάδες και τα θεωρούμε δεδομένα, ενώ δεν είναι.

Δείτε περισσότερα Galleries Γύρνα πίσω (Volver)

Aξίζει να τη δείτε μαζί: Περισσότερο από κάθε άλλη ταινία, η πολυβραβευμένη ταινία του Pedro Almodovar (2006) με πρωταγωνίστρια την Penelope Cruz, είναι αυτή που αξίζει να δείτε με τη μητέρα σας, καθώς αφηγείται την ιστορία μίας μητέρας που αγωνίζεται να προστατεύσει την κόρη της, την ίδια στιγμή που και η δική της μητέρα επιστρέφει από τους νεκρούς για να κλείσει «εκκρεμείς υποθέσεις»

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: Mother's Day, αφιέρωμα, Γιορτή της Μητέρας, ταινίες

Keywords
Τυχαία Θέματα