Herb Ritts: ο φωτογράφος που όρισε το ύφος των 90s

Κανείς δεν αιχμαλώτισε πιο σωστά και δίκαια τη λάμψη και την ελαφράδα των 90s, όπως ο Herb Ritts. Η ιστορία του είναι από αυτές τις κινηματογραφικές που η μοίρα σε καλεί να πάρεις τον δρόμο που εκείνη θέλει κι εσύ έχεις τα φόντα να υποστηρίξεις. Πωλητής επίπλων στην οικογενειακή επιχείρηση, συνάντησε μια μέρα τον Richard Gere στα τέλη των 70s. O νεαρός ηθοποιός του ζήτησε να τον φωτογραφήσει. Κι όλα ξεκίνησαν. Μαζί με την καριέρα του Gere, ξεκίνησε και η λαμπρή πορεία του Ritts.

Ήταν

εκείνος που αποθέωσε τη δεκαετία του 90 με λήψεις που προσδιόρισαν την ισορροπία ανάμεσα στη εμπορικότητα και την τέχνη. Ταλαντούχος, ανατρεπτικός, είχε τον κατάλληλο τρόπο να βγάλει στο εκάστοτε μοντέλο του τη δυναμική και το προσωπικό στιλ που έκρυβαν. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες σε ένα μίνιμαλ σκηνικό και μια δική του αισθητά ανεπαίσθητη ευαισθησία είναι η συνοπτική περιγραφή της δουλειάς του από το 1978 μέχρι το 2002.

Το Museum of Fine Arts της Βοστώνης κάνει μια αναδρομική έκθεση στη δουλειά του Herb Ritts. Η έκθεση χωρίζεται σε δύο μέρη όπου το ένα είναι αφιερωμένο στο σώμα και το άλλο στα πορτραίτα από celebrities. «Υπήρχε κάτι μαγικό στο να στέκεσαι μπροστά στην φωτογραφική του και σε όσα συνέβαιναν εκεί. Αυτό το πάρε δώσε ήταν που το έκανε ευχάριστο. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον Helmut Newton, τον Avedon, τον Penn, αλλά νομίζω πως οι εικόνες που θεωρώ πιο διαχρονικές, οι περισσότερες είναι του Ritts. Πρόκειται για κάποιες από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες», έχει δηλώσει η καλή του φίλη Cindy Crawford.

1 ΑΠΟ 16 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Christy Turlington, Hollywood 1988.

Δείτε περισσότερα Galleries

Claudia Schiffer, Palmdale 1992.

Δείτε περισσότερα Galleries

Michael Jordan, Chicago 1993.

Δείτε περισσότερα Galleries

Mick Jagger, Λονδίνο 1987.

Δείτε περισσότερα Galleries

Richard Gere, 1978.

Δείτε περισσότερα Galleries

Sylvester Stallone και Brigitte Nielsen, Long Island, 1987.

Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries

Μadonna, 1987.

Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries

Bruce Springsteen.

Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries Δείτε περισσότερα Galleries

Naomi Campbell, 1990.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: 90's, Herb Ritts

Keywords
Τυχαία Θέματα