4+1 Tips που φυτικές ίνες μπορεί να σώσουν τη ζωή σας

12:41 9/3/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Είναι σίγουρο ότι, οι περισσότεροι από εσάς, είστε αρκετά δύσπιστοι, όσον αφορά το γεγονός ότι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθάει το πεπτικό σύστημα. Αλλά τα οφέλη για την υγεία από αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, είναι πολύ περισσότερα από ό,τι νομίζετε. Δείτε παρακάτω, με πιο τρόπο οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών.

Οι φυτικές ίνες μειώνουν τη χοληστερόλη. Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη των αρτηριών και σε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου, η οποία είναι μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες. Η Βήτα-γλυκάνη, ένας
τύπος διαλυτής ίνας, μειώνει τη κακή χοληστερόλη, LDL, και διώχνει τα οξέα από το σώμα σαςΣας βοηθάνε να χάσετε βάρος. Η παχυσαρκία αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο μιας σειράς από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, από την καρδιακή νόσο μέχρι και τον καρκίνο. Οι φυτικές ίνες βοηθάνε στην απώλεια βάρους, επειδή σας κρατάνε χορτάτους για περισσότερη ώρα. Η εναλλαγή τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες είναι επίσης, ένας απλός τρόπος για να καλυτερεύσετε τη διατροφή σας, χωρίς να χρειάζεται να μετράτε τις θερμίδες.Οι φυτικές ίνες προλαμβάνουν και βοηθάνε στη διαχείριση του διαβήτη. Όλοι οι τύποι των ινών βοηθάνε τα άτομα με διαβήτη (τύπου 1 και 2) και με προ-διαβήτη. Οι διαλυτές φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων στο στομάχι, κρατώντας σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που είναι πολύ βασικό για τη πρόληψη και διαχείρισης του διαβήτη. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες συνδέονται επίσης, με τον έλεγχο του διαβήτη, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς τον λόγο.Προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν τα επίπεδα των φιλικών βακτηρίων του εντέρου και αυτό παίζει ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Επίσης, οι τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, τείνουν να είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στη πρόληψη πολλών ασθενειών, όπως και του καρκίνου.Ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα. Αυτό δεν είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, αλλά επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σας σημαντικά. Μπορεί επίσης, να οδηγήσει σε πιο επώδυνες καταστάσεις, όπως αιμορροΐδες και εκκολπωματίτιδα. Αν βάζετε αρκετές φυτικές ίνες στη διατροφή σας, θα έχετε καλύτερη γενική υγεία του πεπτικού συστήματος και θα διευκολύνετε τις κινήσεις του εντέρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα