Το «Μπες στο κλίμα» μεταμορφώνει ένα σπίτι στην Κινέττα

Το «Μπες στο κλίμα» με τον Πέτρο Κουμπλή, μεταμορφώνουν ένα σπίτι στην Κινέττα το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η εκπομπή πηγαίνει στην Κινέττα στο σπίτι της οικογένειας του Φώτη Σταματόπουλου. Ο ίδιος, η ελληνοαμερικανίδα σύζυγός του Πέγκυ και τα τρία τους αγόρια Θανάσης (10), Ανδρέας (8) και Κωνσταντίνος (4) μπήκαν στο κλίμα, μαθαίνοντας να ζουν και να σκέφτονται οικολογικά.

Το σπίτι τους 70 τ.μ. είναι προκάτ, το οποίο για χρόνια χρησιμοποιούσαν ως εξοχικό. Πριν από ενάμιση χρόνο το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει την

καθημερινότητά του. Μετακόμισε από το Παλαιό Φάληρο μόνιμα στην Κινέττα. Ο πατέρας, λογιστής στο επάγγελμα χρησιμοποιεί τον προαστιακό για να πάει στο γραφείο του στην Αθήνα. Η Πέγκυ δεν εργάζεται. Η οικογένεια ξόδευε αρκετά χρήματα κάθε χρόνο για πετρέλαιο. Αντικαταστήσαμε το παλιό τζάκι με καινούργιο ενεργειακό, μονώσαμε δυο τοίχους του σπιτιού (βορεινό – ανατολικό) καταφέρνοντας να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το σπίτι που μετά την παρέμβαση της εκπομπής ανήκει πια στην Δ ενεργειακή κατηγορία. Δώσαμε ακόμη μια τηλεόραση SONY και ένα dvd blue ray.

Ανακύκλωσαν την παλιά τηλεόραση, ενώ ο πατέρας που έχει στην κατοχή του ένα βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, οδηγεί ένα πετρελαιοκίνητο οικολογικό αυτοκίνητο της FIAT και μαζί με τον Πέτρο Κουμπλή δίνουν στους τηλεθεατές συμβουλές για οικολογική οδήγηση. Τα τρία αγόρια της οικογένειας έμαθαν από τον παρουσιαστή συμβουλές για την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους και έπλυναν το αυτοκίνητο της εκπομπής με οικολογικές μεθόδους

Στο επεισόδιο περιλαμβάνονται και οι εξής ενότητες :

Όλη η αλήθεια για την διατροφή και την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Παρουσίαση της ιστορίας του επιχειρηματία που έστησε το πρώτο οικολογικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας ,

συνέντευξη με τον δήμαρχο Κηφισιάς κ. Χιωτάκη για τις οικολογικές δράσεις του Δήμου,

μάθαμε για τα απειλούμενα είδη στον πλανήτη και αποχαιρετούμε τους τηλεθεατές με ένα βίντεο οικολογικού ενδιαφέροντος από το διαδίκτυο που προσφέρει "τροφή για σκέψη".

Keywords
Τυχαία Θέματα