Ολοκληρώθηκε η ινδική κινηματογραφική διασκευή του «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού

Ο Ινδός σκηνοθέτης Dibakar Bannerjee ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, βασισμένης στο βιβλίο «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού.

Η ταινία έχει τίτλο Shanghai και ο σκηνοθέτης έχει υποσχεθεί πως πριν την κυκλοφορία της θα την φέρει στην Ελλάδα για να την δει πρώτος ο Έλληνας συγγραφέας.

Καθ΄όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Dibakar Bannerjee κρατούσε ενήμερο τον Βασίλη Βασιλικό για την εξέλιξη και τώρα θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα

για να λάβει την τελική έγκριση.

«Είναι εντυπωσιακό το πόσο επίκαιρο είναι το βιβλίου του Βασιλικού και πόσο ταιριάζει με την ινδική πολιτική αυτών των ημερών. Αισθάνομαι ότι οι Έλληνες έχουν ένα αναφαίρετο δικαίωμα πάνω στην ταινία μου», τονίζει ο σκηνοθέτης στους Times of India.

Η μεταφορά του «Ζ» στο Bollywood θα είναι μια ενδιαφέρουσα και διαφορετική οπτική ματιά του βιβλίου, όμως δεν είναι η πρώτη μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη.

Το διάσημο βιβλίο που αποτύπωσε ένα γεγονός-ορόσημο της ελληνικής ιστορίας, τη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, απέσπασε το 1969 το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, σκηνοθετημένο από τον Κώστα Γαβρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα