Το Inside Out μας προσκαλεί να φωτογραφηθούμε για να "πρασινίσει" η πόλη

Το Inside Out προσκαλεί την σιωπηρή πλειοψηφία να γίνει μέρος της "παγκόσμιας ανταλλαγής" με το να πράξει συνειδητά σε παγκόσμιο επίπεδο και να είναι σε εγρήγορση στην καθημερινή ζωή.Στις 21 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης) και στις 22 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος θα ενωθεί μέσα από την ανταλλαγή πορτρέτων από χώρα σε χώρα, που θα δημιουργήσουν, όχι μόνο ένα μωσαϊκό προσώπων, αλλά ένα συνεχιζόμενο, συλλογικό διάλογο, χρησιμοποιώντας την τέχνη και την επικοινωνία σαν καταλύτες για την κοινωνική αλλαγή.

Υπάρχουν 21 συμμετέχουσες πόλεις και χώρες, μεταξύ των οποίων η Αθήνα
(Ελλάδα), το Οστιν (Ηνωμένες Πολιτείες), Αβέιρο (Πορτογαλία), Μπαντούνγκ (Ινδονησία), Μπρίσμπαϊν, Μελβούρνη, Σιδνει & Γούλφορντ (Αυστραλία), Καζαμπλάνκα (Μαρόκο), Χάνιαν Πρόβινς (Κίνα), Χουάρες και DF (Μεξικό), Λίμα (Περού), Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), Μαδρίτη (Ισπανία), Μουλχάους (Γαλλία), Λευκωσία (Κύπρος), Βρόκλαο (Πολωνία), Σαντιάγο (Χιλή), Σεούλ (Κορέα) Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και Τουνίς (Τυνησία).

Στο όνομα του BE THE CHANGE, η Αθήνα, Ελλάδα, θα επικεντρωθεί στο να “πρασινίσει” την πόλη. Σαν μία από τις λιγότερο πράσινες πόλεις στην Ευρώπη, η Αθήνα έχει την ευκαιρία να ζει παραδειγματικά, φέροντας γνώση αγροτικών και αστικών λύσεων καλλιέργειας επί τάπητος, δίνοντας στον καθένα μας την ευκαιρία να αναλάβει τον έλεγχο της ζωής του.

To Inside Out Project είναι μία σημαντική ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμμετάσχουμε με άλλους ανά τον κόσμο προσθέτοντας τις φωνές τους και τα πρόσωπά τους στο δημόσιο προσκήνιο για αυτό στο οποίο πιστεύουν. Από την Ινδία μέχρι τη Νέα Υόρκη, την Ιαπωνία μέχρι την Τυνησία, άνθρωποι συμβάλλουν στο παγκόσμιο κίνημα τέχνης.

Λίγα Λόγια για το Inside Out Project
Το Inside out Project είναι ένα μεγάλης έκτασης συμμετοχικό art project που μεταμορφώνει προσωπικά μηνύματα ταυτότητας σε έργα τέχνης. Είναι μια πρόκληση για όλους να χρησιμοποιήσουν μαυρόασπρα φωτογραφικά πορτρέτα για να ανακαλύψουν, να αποκαλύψουν και να μοιραστούν ανείπωτες ιστορίες και εικόνες ανθρώπων παγκοσμίως. Αυτές οι ψηφιακές εικόνες που “ανεβαίνουν” στο διαδίκτυο, μετατρέπονται σε πόστερ και στέλνονται στου συνδημιουργούς του project, για να τα εκθέσουν στις δικές τους κοινότητες. Οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν σαν μονάδες ή σαν μέρος ενός συνόλου. Τα πόστερ μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε, από μία εικόνα στο παράθυρο ενός γραφείου, μέχρι σε έναν τοίχο ενός εγκαταλελειμένου κτιρίου ή ακόμα και σε ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτές οι “εκθέσεις” θα καταγραφούν, θα αρχειοθετηθούν και θα είναι διαθέσιμες online στο http://www.insideoutproject.net/.
Keywords
Τυχαία Θέματα