Bentley Continental GT Speed: Ονειρικό αυτοκίνητο

Εκπληκτικά επίπεδα άνεσης, πολυτέλεια που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, προηγμένα συστήματα ασφαλείας, ποιότητα που δεν χρήζει καν κριτικής. Η νέα Continental GT Speed, είναι ένα απο τα πιο ονειρικά αυτοκίνητα που έχουμε δει και το πιο γρήγορο που έχει βγει ποτέ απο το εργοστάσιο της Bentley.

Το εντυπωσιακό αυτό μοντέλο, απευθύνεται σε εξαιρετικούς και φυσικά πάμπλοτυτους πελάτες της αγγλικής φίρμας. Όπως όλα τα Bentley, έτσι και αυτό, είναι χειροποίητο, έχοντας την
υπογραφή του ανθρώπου που την κατασκεύασε στο εσωτερικό, όπως και του μηχανικού που ήταν υπεύθυνος για τον κινητήρα. Διαθέτει ζάντες 21 ιντσών, με ελαστικά Pirelli PZero διαστάσεων 275/35. Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο χάρη στην αναβαθμισμένη ανάρτηση και φέρει νέες απολήξεις της εξάτμισης. Η καμπίνα είναι υπεράνω κριτικής, με την πολυτέλεια, την κομψότητα και τις δερμάτινες επενδύσεις να σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο W12 twin-turbo 6.0-λίτρων κινητήρας, με την απόδοση να είναι στους 625 ίππους και τη ροπή στα 800 Nm. Το «θηριώδες» μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Παρά το τεράστιο βάρος του αμαξώματος, επιταχύνεται στα 0-100 σε 4,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να παραγγείλουν τη νέα Continental GT Speed, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όσο για την τιμή του, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, θα κυμαίνεται πάνω από 350.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα