3ο Young Artists Festival στη Σάμο

Το Samos Young Artists Festival πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Σάμο τον μήνα Αύγουστο. Το 2010 έβαλε τον πρώτο λίθο για να αναπτυχθεί ένας καινούργιος πνευματικός χώρος στο ακριτικό νησί της Σάμου, επιθυμώντας να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των λαών μέσω της πιο αναγνωρίσιμης από όλους καθολικής γλώσσας, εκείνης της μουσικής.

Πρόκειται για την συνάντηση ταλαντούχων μουσικών απ’ όλον τον κόσμο οι οποίοι παρουσιάζουν γνωστά έργα της παγκόσμιας

μουσικής κληρονομιάς αλλά και καινούργιες, πρωτότυπες συνθέσεις. Το φεστιβάλ προσφέρει ένα ιδιαίτερο πλαίσιο συνεργασίας, δίνοντας στους καλλιτέχνες την δυνατότητα να έρθουν στο νησί για να δημιουργήσουν. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο αρχαίο θέατρο του λιμανιού του Πυθαγορείου της Σάμου, χώρος ο οποίος έχει κηρυχθεί από την UNESCO παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, ως το πρώτο οχυρωμένο λιμάνι του κόσμου.

Με αυτό ως πρώτο βήμα πραγματοποίησης του οράματός τους ξεκίνησαν οι ιδρυτές του, Χιόνα Ξανθοπούλου-Schwarz και Dr. Kurt Schwarz, το Samos Young Artists Festival. Κινητήριος μοχλός; Η αγάπη τους για το συγκεκριμένο ακριτικό νησί και την ελληνική παράδοση. Η προσπάθειά τους στοχεύει στην μακροχρόνια πνευματική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Σάμου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ ανέλαβε από το 2012 η διεθνούς φήμης ελληνίδα μαέστρος και συνθέτρια Κωνσταντία Γουρζή. Ο στόχος της είναι να παρουσιαστεί η κλασική μουσική με την σύγχρονη αλλά και με την τζαζ παράλληλα, έχοντας σαν μόνο κριτήριο την ομορφιά της μουσικής και την ερμηνευτική της ποιότητα.

Περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα