Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο

Ισορροπημένη και ποιοτική είναι η πολιτιστική ατζέντα γι' αυτό το τριήμερο. Και θέατρο και μουσική και σινεμά έχουν πολύ αξιόλογες προτάσεις. Από την όπερα του Βέρντι πάνω στον σαιξπηρικό Μάκβεθ μέχρι την εξαιρετική ασπρόμαυρη ταινία του ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέιν, οι επιλογές που έχουμε, για να ψυχαγωγηθούμε αυτό ΠΣΚ, είναι υψηλού επιπέδου.
ΘΕΑΤΡΟ

-Μάκμπεθ του Βέρντι στο Μέγαρο: Το έργο για τη βία της εξουσίας και τα τρομακτικά ηθικά διλήμματα
μεταφέρεται στην όπερα από τον μεγάλο συνθέτη Βέρντι. Αυτή την σημαντική όπερα ανεβάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσίαΛορένζο Μαριάνι. Το έργο παρουσιάζεται μαζί με το μπαλέτο που συνέθεσε ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης για την αναθεωρημένη εκδοχή της Όπερας που παρουσιάστηκε στο Παρίσι.
Κριτική της παράστασης Μάκμπεθ
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 20.00

-Gagarin Way στο θέατρο Βασιλάκου: Ο γνωστός και βραβευμένος κινηματογραφικός σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς αυτή τη φορά σκηνοθετεί για το θέατρο ένα σκληρό πολιτικό έργο με κάποιες δόσεις μαύρου χιούμορ, για την τρομοκρατία, την ιδεολογική σύγχυση της εργατικής τάξης και το αδιέξοδο της επαναστατικής βίας. Πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Μάνος Βακούσης.
Κριτική της παράστασης Gagarin Way
Παρασκευή, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20:00

ΣΙΝΕΜΑ

-Nebraska: Μια ευαίσθητη ματιά στην τρίτη ηλικία, στις οικογενειακές σχέσεις και στις αυταπάτες, πάνω στις οποίες προσπαθούμε να πιαστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μας. Αυτό μας προσφέρει η ταινία του Ελληνοαμερικανού Alexander Payne «Nebraska». Καλογραμμένο σενάριο, πολύ ωραία σκηνοθεσία και βαθιά πειστικές ερμηνείες σε ένα ασπρόμαυρο διαμάντι του σινεμά.

-Belle et Sébastien, Δύο Αχώριστοι Φίλοι. Ανθρωπισμός και φυσιολατρία σε ένα χαριτωμένο γαλλικό έργο για όλη την οικογένεια. Η φιλία ενός σκύλου κι ενός μικρού παιδιού στις δύσκολες συνθήκες της γερμανικής κατοχής κι ενώ οι αντιστασιακοί προσπαθούν να φυγαδεύσουν Εβραίους από το ναζιστικό καθεστώς.

ΜΟΥΣΙΚΗ

- Η Μελίνα Ασλανίδου στο TAS Stage. Με μια κεφάτη παρέα μουσικών θα ξετυλίξει μουσικές ιστορίες έρωτα, πάθους και κεφιού, με ήχους λαϊκούς και βαλκανικούς. Πνευστά, έγχορδα, κρουστά και αγαπημένες, χαρούμενες φωνές τη σκηνή του TAS Stage (Βουτάδων 6) την Παρασκευή.

-Οι Kadebostany έρχονται να μεταδώσουν το electro pop πνεύμα που εκπροσωπούν, μέσα από ένα οπτικοακουστικό show στο Gazarte. Το σχήμα έχει προσωπική ταυτότητα με electro στοιχεία, συνδυασμένα πάντα με τις ανατολίτικου τύπου pop μελωδίες, καθώς και το εμβατηριακού χαρακτήρα παίξιμο των πνευστών. Όλα αυτά, δοσμένα με έναν άκρως ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό τρόπο.
Σάββατο 22:00, Gazarte (Βουτάδων 32-34)
Keywords
Τυχαία Θέματα