Η νέα γενιά του Toyota RAV4

Με πιο σύγχρονη και μοντέρνα εμφάνιση, περισσότερους χώρους, υψηλότερη ποιότητα κατασκευής και τρεις κινητήρες, θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2013, το ολοκαίνουριο RAV4.

Το νέο SUV της ιαπωνικής φίρμας, έχει μεγαλύτερο μήκος και πλάτος σε σχέση με το μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί, με το ύψος του ωστόσο να είναι χαμηλότερο, χάρη στην κεκλιμένη οροφή. Σχεδιαστικά, υιοθετεί πολλά στοιχεία
από το καινούριο Auris, με το εσωτερικό να είναι αναβαθμισμένο, φέροντας φέροντας καινούργιο πίνακα οργάνων, σπορ τριάκτινο τιμόνι, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη στην κεντρική κονσόλα και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Σημαντικά αυξημένοι είναι και οι χώροι, με την πόρτα του πορτμπαγκάζ να ανοίγει πλέον προς τα πάνω και όχι στο πλάι, με τη χωρητικότητα του να έχει αυξηθεί από τα 473 στα 547 λίτρα.

Όσον αφορά τους κινητήρες, θα τροφοδοτείται από ένα βενζίνης και δύο diesel. Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 151 ίππους και έχει εκπομπές ρύπων στα 167 γρ./χλμ., με τον καινούριο επίσης 2.0 λίτρων diesel να έχει ισχύ 124 ίππων και CO2 στα 127 γρ./χλμ. Την γκάμα, συμπληρώνει ο 2,2 diesel με τους 150 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό, είτε με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Καινούριο είναι και το σύστημα τετρακίνησης του μοντέλου, έχοντας τρία προγράμματα λειτουργίας (Sport mode, Auto και Lock). Το πρώτο μεταφέρει σε ποσοστό 10% τη δύναμη στους πίσω τροχούς, βελτιώνοντας τα κρατήματα του αυτοκινήτου σε γρήγορη οδήγηση, το δεύτερο μοιράζει 50/50 την ισχύ, ενώ το τρίτο μπορεί να παραμείνει ενεργοποιημένο σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα.

Λουκάς Παπαλάμπρος
Keywords
Τυχαία Θέματα