Family Weekend 4-6/11: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!Το Σαββατοκύριακο 4-6 Νοεμβρίου επιλέγουμε θέατρο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και παιχνίδι!

Θέατρο

Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ από την ομάδα Huit στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η συναρπαστική ιστορία φαντασίας, μεταφέρεται ανατρεπτικά στο σήμερα, από την ομάδα
Huit που εμπλουτίζει με νέα οπτική και πρωτόγνωρα συναισθήματα το επικό μυθιστόρημα του Jonathan Swift. Τί γίνεται όταν ένα μικρό παιδί πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα του και ο κόσμος μοιάζει τεράστιος στα μάτια του; Η μικρή φοβισμένη Γκιουλ, παρέα με το alter ego της, τη ζωηρή Ιβέρ, θα ξεκινήσουν μία απρόβλεπτη ταξιδιωτική περιπέτεια αποφασίζοντας ότι τα μάτια δεν βλέπουν τον κόσμο, δημιουργούν τον κόσμο.

Τιμές: 12 ευρώ
Πότε; Σάββατο στις 15:00, Κυριακή 11:30 & 15:00
Που; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο
Ο Ελληνικός Κόσμος, τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς, αφιερωμένα στη χειροτεχνία. Τα παιδιά ανακαλύπτουν πόσα διαφορετικά, αλλά και χρηστικά πράγματα μπορούν να φτιάξουν με τα ίδια τους τα χέρια. Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου μαθαίνουμε για το χαρτί. Τόσο κοινό, τόσο απλό, μα τι ξέρουμε γι’ αυτό; Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ανακαλύψουν βήμα - βήμα την παραγωγή του χαρτιού, να δημιουργήσουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί και φυσικά, να παίξουν με αυτό!

Τιμές; Κόστος συμμετοχής: 8,5€, Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25€
Πότε; Σαββατοκύριακα Νοεμβρίου: Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00, Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30
Που; Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος

Παιχνίδι

Παίζω και μαθαίνω στο ΚΠΙΣΝ
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκτός από τις μαγευτικές βόλτες που προσφέρει στους διάφορους χώρους του, ενδείκνυται και για παιχνίδι. Για όλο τον Νοέμβριο, παιδιά αλλά και γονείς, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που έπαιζαν οι παλιότερες γενιές. Κλασικά παιχνίδια, όπως το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες επιστρέφουν σε πιο μοντέρνες εκδοχές, οι οποίες, όμως, δεν αλλοιώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αρχικά παιχνίδια να διαρκέσουν στον χρόνο, αποτελώντας μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού.

Απευθύνεται σε: παιδιά 9-12 ετών
Τιμές: Ελεύθερη είσοδος
Πότε; Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, 11.00 - 12.30
Πού; Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού, Καλλιθέα
Keywords
Τυχαία Θέματα