Weekend Agenda 4 - 6 Νοεμβρίου: oι 5 top εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!1) ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ
Γαλαξίας του Αντώνη Φωνιαδάκη στο Θέατρο ΡΕΞ
Από τις 3 Νοεμβρίου και για 16 παραστάσεις, ο Αντώνης Φωνιαδάκης παρουσιάζει την νέα του δημιουργία με τίτλο "Γαλαξίας" -ανάμεσα στο χορό και το θέατρο-, στο Θέατρο
ΡΕΞ - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη". Ο διεθνώς αναγνωρισμένος χορογράφος, χορευτής και νέος Διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ, πειραματίζεται πάνω στην έννοια της απαρχής, της δημιουργίας «εκ του μηδενός» αλλά και της ώσμωσης που δημιουργείται όταν στοιχεία πρωτόγνωρα μεταξύ τους έρθουν σε επαφή.

Τιμές; 15€, 10€ (φοιτητικό) / Πέμπτη ενιαία τιμή 13€
Πότε; Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 Κυριακή στις 19:00
Που; Θέατρο Ρεξ - Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

2) ΕΚΘΕΣΗ

"Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Για πρώτη φορά εκτίθενται στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου σημαντικοί αρχαιολογικοί θησαυροί και έργα τέχνης που προέρχονται από τις αυτοκρατορικές συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Αντικείμενα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία οι Τσάροι Ρομανόφ, συνέλεγαν από τα τέλη του 17ου και επί δύο ακόμα αιώνες, με σκοπό να δημιουργήσουν τις πλουσιότατες συλλογές έργων τέχνης, που από το 1805 μέχρι σήμερα, αναδεικνύουν το Ερμιτάζ ως ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου.

Τιμές; Γενική είσοδος 4€, Δωρεάν: κάτω των 18 ετών
Πότε; Τρίτη έως Κυριακή, 09:00 με 16:00
Που; Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22 Αθήνα, Κέντρο

3) ΧΟΡΟΣ

Sweet Mambo της Pina Bausch στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου το "Sweet Mambo", της μεγάλης χορογράφου Πίνα Μπάους, σε μία παραγωγή του Tanztheater Wuppertal Pina Bausch. Έξι γυναίκες και τρεις άντρες εμφανίζονται και εξαφανίζονται μέσα σε ένα υποβλητικό τοπίο ατελείωτων μέτρων αέρινου υφάσματος. Επικοινωνούν μέσα από την επιθυμία και το φόβο, το γέλιο και την οδύνη, τη μοναξιά και την τρυφερότητα. Η μεγάλη κυρία του γερμανικού χοροθεάτρου, δεν είναι πια μαζί μας, αλλά τα έργα της εξακολουθούν να μας ταξιδεύουν σε κόσμους όπου όλοι αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας.

Τιμές; Κανονικό: 25-35-40-45-48-50€, Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 20-28-32-36-38-40€, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 25-28-32-34-35€, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; 3 – 6 Νοεμβρίου 2016 στις 20.30
Που; Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

4) ΜΟΥΣΙΚΗ

The Electric Swing Circus στο Half Note
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού Βρετανικού συγκροτήματος που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας απογειώσει, από Παρασκευή 4 έως και Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Τιμές; 20€ (μπαρ), 25€ (Β’ Ζώνη), 30€ (Α’ Ζώνη)
Πότε; Παρ. & Σαβ. στις 22.30, Κυρ. & Δευτ. στις 21.30
Που; Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς

5) ΤΑΙΝΙΑ

Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ
Η ταινία που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες είναι ένα από τα κορυφαία και πιο ουσιαστικά φιλμ στην πλούσια κινηματογραφική διαδρομή του μαρξιστή βρετανού σκηνοθέτη Ken Loach. O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα