Family Weekend 28-30/10: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!Το Σαββατοκύριακο 28-30 Οκτωβρίου επιλέγουμε θέατρο, εκπαιδευτική επίσκεψη και μουσικό εργαστήριο!

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Οικογενειακές δραστηριότητες στο Μουσείο Ακρόπολης
Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης
προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από 8 έως 12 ετών να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα». Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό έντυπο υλικό, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία ενδιαφέρουσα και ευχάριστη επίσκεψη παίζοντας αλλά και συζητώντας μεταξύ τους και με τους γονείς τους.

Τιμές: Δωρεάν είσοδος
Πότε: 28η Οκτωβρίου 2016
Πού; Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Θέατρο

Η τελευταία μαύρη γάτα του Ευγένιου Τριβιζά στο θέατρο Άλφα
Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας παραμυθάς πλάθει έναν μυθικό, αλλά πειστικό κόσμο, μιας πολυμήχανης, ευέλικτης και εφτάψυχης γάτας! Μια περιπέτεια με αγωνιώδεις καταδιώξεις και σπαρταριστούς χαρακτήρες. Η παράσταση αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ώριμους ανθρώπους με φαντασία, κρίση και ξεκάθαρη σκέψη. Μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα.

Τιμές: 8€ (παιδικό), 10€ (ενήλικες)
Πότε; Κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.00
Που; Θέατρο Άλφα, Πατησίων 37, Πολυτεχνείο

Εκπαιδευτικό μουσικό εργαστήριο

Μουσικές της βροχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", παρουσιάζει φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με τη μουσική, με τίτλο "Μουσικές της βροχής", για μικρά παιδιά 3-7 ετών με ή χωρίς τους γονείς τους. Όπως οι συνθέτες "παίζουν" με τις βροχές και τις μπόρες δημιουργώντας μουσικά αριστουργήματα, έτσι και τα παιδιά και οι γονείς που παρακολουθούν το πρόγραμμα θα "παίξουν" μέσα από τις ενεργητικές μουσικές ακροάσεις, τον χορό, τον μουσικό αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιχνίδι.

Τιμές; Παιδικό: 8€, Ενιαίο με 1 συνοδό: 12€, Ενιαίο με 2 συνοδούς: 15€
Πότε; Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 στις 12.00 & 13.30
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα