Μνημόσυνο για τα 26 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή -Σε στενό κύκλο, ποιοι πήγαν

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή καθώς και στενοί συνεργάτες του τίμησαν σήμερα τη μνήμη στο ετήσιο μνημόσυνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής», στη Φιλοθέη.

Με τη συμπλήρωση 26 ετών φέτος από την απώλεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος απεβίωσε στις 23 Απριλίου 1998, στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή,

Θεόδωρος Χαριτόπουλος.

Η ανάρτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σημειώνει: «Σήμερα, η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τιμήσαμε τη μνήμη του. Λιτά και δωρικά, ακριβώς όπως πορεύτηκε σε ολόκληρη τη διαδρομή του, από την Πρώτη Σερρών ως το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ιδιαίτεραφέτος, είναι μια χρονιά με ξεχωριστόκαι έντονο συμβολισμό, αφού συμπληρώνονται50 χρόνια από την αποκατάσταση τηςΔημοκρατίας αλλά από και την ίδρυση τηςΝέας Δημοκρατίας. Της μεγάλης παράταξήςμας, που ίδιος οραματίστηκε, ώστε ναενώσει όλους τους Έλληνες και να γυρίσεισελίδα η χώρα μας, αφήνοντας πίσω τηδιχόνοια και τον διχασμό.

Ένας άθλος για το ιστορικά δεδομένα της εποχής, που τον πέτυχε με προσωπικές θυσίες, συντεταγμένη προσπάθεια και γνήσιο πατριωτισμό.

Γι' αυτό εξάλλου το αποτύπωμά του στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας παραμένει ως σήμερα ακμαίο και ανεξίτηλο.

Φεύγοντας από το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια ενός άλλου μεγάλου, του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, που έλεγε ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπήρξε μια ζωντανή σύνοψη των αρετών του Ελληνισμού. Στη σταδιοδρομία του έδειξε ότι ξέρει να μειώνει τους κινδύνους και να επαυξάνει τα εθνικά οφέλη. Τον ευχαριστώ και ως Έλλην και ως φίλος».

Πράγματι,οι Έλληνες τον ευχαριστούμε.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μνημόσυνο, Κωνσταντίνου Καραμανλή -Σε,mnimosyno, konstantinou karamanli -se