Πρώτη Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Καντάνου-Σελίνου

Την Παρασκευή 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, όπου συζητήθηκε η προετοιμασία και εφαρμογή του σχεδίου δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα περίοδο.

Κατά τη συνεδρίαση, παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο δασοπυρόσβεσης, το οποίο έχει στόχο την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στην περιοχή. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τις βασικές στρατηγικές και τακτικές που

θα εφαρμοστούν για την προστασία των δασών και των οικισμών.

Επιπλέον, αναπτύχθηκε το νέο σχέδιο “ΙΟΛΑΟΣ”, το οποίο θα αποτελέσει κεντρικό εργαλείο για τη διαχείριση κρίσεων και την απομάκρυνση πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το σχέδιο αυτό καταρτίστηκε με τη συνεργασία ειδικών και περιλαμβάνει σαφείς οδηγίες για την ασφαλή και συντονισμένη απομάκρυνση των κατοίκων.

Μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της συνεδρίασης ήταν η συμφωνία να πραγματοποιηθεί προσομοίωση απομάκρυνσης σε μικτό οικισμό, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των προβλεπόμενων μέτρων.

Στην εφαρμογή των πυροσβεστικών διατάξεων 9, 20 και 19 του 2024 δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, με σκοπό να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση με τα τελευταία κανονιστικά πλαίσια και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των δράσεων πυρόσβεσης.

Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, τόνισε την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση και συνεργασία όλων των φορέων και κατοίκων, ώστε να διατηρηθεί η ασφάλεια και η προστασία της περιοχής μας.
Πολύ σημαντική κρίνεται η συνεργασία και συνδρομή των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων στη πρόληψη και ενημέρωση των κατοίκων για τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη συνεδρίαση παρέστησαν οι κ. Μπόμπορης Κ., Νικολουδάκης Γ., Τζουγανάκης Α., ενώ από την Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης κος Τσαπάκος Γ. και ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. κος Βερυκοκίδης Ι.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Λιμενικού, της Αστυνομίας, η Διευθύντρια του Κ.Υ. Καντάνου κα Σφακάκη Ευαγγελία, ο Τομεάρχης ΔΕΔΔΗΕ κος Σπερελάκης Γ. καθώς και ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας, Πολιτικής Προστασίας Σελίνου κος Σφακιανάκης Ευτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη Συνεδρίαση, Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΤΕΣΟΠΠ, Δήμου Καντάνου-Σελίνου,proti synedriasi, topikou syntonistikou organou politikis prostasias tesopp, dimou kantanou-selinou