Κρήτη: Στη φυλακή ο 43χρονος για τους πυροβολισμούς στο Τσιφούτ Καστέλι

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνέβη στις 30 Απριλίου στο Τσιφούτ Καστέλι του δήμου Γόρτυνας, στην Κρήτη, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και εκείνο στο οποίο επέβαινε το θύμα και ένας 13χρονος συγγενής του συναντήθηκαν στην είσοδο του χωριού

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του neakriti.gr, προσωρινά κρατούμενος είναι ο 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες

όπως το αποδίδονται και είπε ότι δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση ανθρωποκτόνος πρόθεση και ότι δεν υπήρχε το κατά συρροή που αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 43χρονο στην Κρήτη

Ειδικότερα, οι διώξεις που του ασκήθηκαν αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία πολεμικού, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου και οπλοχρησία, ενώ οι ίδιες διώξει βαρύνουν κι ένα ακόμα άτομο που ήταν μαζί του αλλά ακόμα αναζητείται.

«Υπήρχε πρόκληση από την πλευρά του θύματος»

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σπύρου Βρένζου, «δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση που προκύπτει και από τα αντικειμενικά στοιχεία που υπάρχουν σε δικογραφία δηλαδή εκθέσεις αυτοψίας άλλα στοιχεία και άλλες μαρτυρίες οι οποίες δείχνουν ότι δεν είχε σκοπό σε καμία περίπτωση να πλήξει το φερόμενο θύμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρχε πρόκληση από την πλευρά του θύματος και έφτασαν εκεί που έφτασαν», παράλληλα όπως είπε δεν υπήρχε δεύτερο άτομο.

Αναφερόμενος στο πώς έγινε το επεισόδιο είπε στο nekriti.gr, ότι «τον έκλεισε με το αυτοκίνητο και τον σταμάτησε. Είχε γίνει μία απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του σημερινού δράστη αυτός θεώρησε ότι ίσως επαναληφθεί αυτή η απόπειρα και για αυτό το λόγο αντέδρασε πυροβολώντας πάντα χαμηλά».

Υπενθυμίζεται ότι τρεις εβδομάδες μετά το αιματηρό περιστατικό, όπου ένας 23χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στην ωμοπλάτη από τις σφαίρες που δέχτηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, ο 43χρονος φερόμενος ως δράστης του περιστατικού βρίσκεται πλέον στα χέρια των αστυνομικών Αρχών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στην Κρήτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον δράστη των πυροβολισμών, «συνελήφθη, τη Δευτέρα (21.05.2024) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της κ. ανακρίτριας του Β' Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Ηρακλείου για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως».

Ο 43χρονος, που είχε εξαρχής ταυτοποιηθεί ως δράστης, καθώς και άλλο ένα πρόσωπο που παραμένει άγνωστο, διέφευγαν τη σύλληψη. Ωστόσο, ο 43χρονος, καθώς φαίνεται, αποφάσισε να παραδοθεί, κάτι που έγινε χθες.

Πώς έγινε το περιστατικό στην Κρήτη

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Απριλίου στο Τσιφούτ Καστέλι του δήμου Γόρτυνας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και εκείνο στο οποίο επέβαινε το θύμα και ένας 13χρονος συγγενής του συναντήθηκαν στην είσοδο του χωριού.

Οι αστυνομικές Αρχές όντως εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δύο επιβαίνοντες στο 4x4 που αναζητείται να άνοιξαν πυρ εν κινήσει. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη είναι αν οι δράστες πυροβόλησαν με το Καλάσνικοφ και το θύμα απάντησε πυροβολώντας με πιστόλι, είτε αν και ο οδηγός και ο συνοδηγός του 4x4 πυροβολούσαν και οι δύο ταυτόχρονα προς τη μεριά του θύματος.

Η Αστυνομία εξετάζει εξίσου όλα τα ενδεχόμενα, να πρόκειται για συνέχεια της απόπειρας ανθρωποκτονίας στην οποία ενέχονται ο 23χρονος με τον αδερφό του στα Πραιτώρια πριν από αρκετούς μήνες, είτε να πρόκειται για κάποια νεότερη αφορμή της «ενδοοικογενειακής» βεντέτας, με κάποιους να αναφέρονται σε μία γυναίκα ως πέτρα του σκανδάλου.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», οι αστυνομικές Αρχές είχαν περισυλλέξει τέσσερις έως πέντε κάλυκες, που προέρχονται από Καλάσνικοφ και τουλάχιστον δύο με τρεις κάλυκες διαφορετικού διαμετρήματος, που προέρχονται από πιστόλι, καθώς και κάποια θραύσματα βολίδων.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα