Κωνσταντινόπουλος: Η ΝΔ έχει double score από τον δεύτερο -Το ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι διαθέτει κυβερνητική πρόταση

Την ανάγκη να εκφράσει το ΠΑΣΟΚ μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση ώστε να πείσει τους πολίτες, ανέδειξε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action24 και στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την δημοσκοπική πραγματικότητα: «Η κυβέρνηση μετά από δύο τετραετίες έχει double score από το δεύτερο κόμμα» είπε αρχικά για

να προσθέσει:

«Αυτό έχει μία απάντηση και μόνο: Η απάντηση δεν είναι πόσο σκληρή αντιπολίτευση θα κάνεις. Το έχω πει στα όργανα, το έχω πει δημόσια, το λέω παντού. Το ΠΑΣΟΚ, κατά κύριο λόγο, είναι κυβερνητικό κόμμα – παρότι έχει πολλά χρόνια να κυβερνήσει. Αν δεν πείσει τους πολίτες – και η προανακριτική ήταν ένα θετικό σημείο – ότι έχει εναλλακτική πρόταση για να κυβερνήσει τη χώρα, ό,τι σκληρό και να λέει για τον Μητσοτάκη ή για τον Φάμελλο, δεν θα πιάνει τόπο».

Ερωτηθείς από τους Δ. Καμπουράκη και Β. Γιακουμή για το ενδεχόμενο επανεμφάνισης Τσίπρα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Εγώ είμαι σταθερός ΠΑΣΟΚ, δεν φεύγω. Αλλά αφού έκανε και ο κ. Γιαννούλης (σ.σ. ο παριστάμενος στην εκπομπή βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) σχόλιο για το ΠΑΣΟΚ θα κάνω κι εγώ ένα. Για την Αριστερά ίσως είναι αυτονόητη και επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει ο Τσίπρας για να ξαναμαζευτεί λίγο η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Για την προανακριτική για τα Τέμπη

ΤοΠΑΣΟΚ, μέσα από την πρόταση που κατέθεσεπολύ νωρίτερα από τα υπόλοιπα κόμματα,έκανε μια δίκαιη αποτύπωση των γεγονότωνχωρίς τοξικότητες, χωρίς υπερβολές. Ηνομική μας ομάδα δεν βρήκε ευθύνες γιατον κ. Μητσοτάκη, εάν βρεθούν στην πορείαθα το συζητήσουμε.

Τοδεύτερο στοιχείο που θέλω να τονίσωείναι ότι διαχωρίσαμε το δόλο για τοθάνατο από το δόλο ότι γνώριζε ο κ.Καραμανλή και δεν απέτρεψε να γίνει ητραγωδία.

Πρέπεινα απαντήσουμε στο εξής: ο Υπουργός δενθα έχει ποτέ ευθύνη όταν συμβαίνει ένατραγικό γεγονός; Εμείς ως ΠΑΣΟΚ γι’αυτό κατηγορούμε για δόλο τον κ. Καραμανλήότι ενώ γνώριζε δεν απέτρεψε αυτό τοτραγικό γεγονός.

Ξεκαθαρίζουμεότι δεν είχε δόλο για τον θάνατο, δενμπορούμε όμως να ξεχάσουμε ότι ήρθελίγες ημέρες πριν συμβεί το δυστύχημαστη Βουλή και είχε πει ότι υπάρχειασφάλεια στο σιδηρόδρομο. Επομένως, σεαυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουμε,αλλά όχι στη λογική ότι σήμερα είναι οκ. Καραμανλής και αύριο κάποιος άλλοςΥπουργός, αλλά με βάση τα στοιχείαμπορούσε να αποτρέψει το τραγικόδυστύχημα.

Εγώδεν μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσωτι κάνουν τα άλλα κόμματα. Το κάθε κόμμακρίνεται από την πορεία του και από τηστάση του.

Στηνπροηγούμενη προανακριτική που είχεέρθει στη Βουλή, ήμουν από αυτούς πουείχε διαφωνήσει με τη διαδικασία νασυνεργαστούμε με κόμματα που θα ταβρούμε μπροστά μας. Όμως, στην παρούσαφάση δεν μας αποτρέπει να πούμε ότι ηπρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι δίκαιη, χωρίςτοξικότητες και υπερβολές και μπορείνα αποδώσει σωστά αυτή η διαδικασία.

Όταντο ΠΑΣΟΚ έφερε την πρόταση για προανακριτικήσύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαίαςεισαγγελέας, η ΝΔ δεν πήγε τον κ. Καραμανλήστον φυσικό δικαστή. Ο κ. Καραμανλήςκατηγορήθηκε ότι δεν ολοκλήρωσε τησύμβαση 717 μετά από τέσσερα χρόνιαΚυβέρνηση της ΝΔ. Εάν είχε γίνει η 717 δενθα είχε συμβεί το δυστύχημα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα