Η Μπέλα Χαντίντ έδειξε την υποστήριξή της στην Παλαιστίνη με ένα φόρεμα από καφίγια [εικόνες]

Η Μπέλα Χαντίντ βρίσκεται στις Κάννες για το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας.

Το 27χρονο μοντέλο επανεμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των Καννών μετά από το διάλλειμα που είχε κάνει τόσο από τις δημόσιες, επίσημες εμφανίσεις όσο και από το μόντελινγκ λόγω της νόσου του Lyme που αντιμετωπίζει.

Μετά τις glam και σέξι εμφανίσεις που έκανε στην Κρουαζέτ, η Μπέλα Χαντίντ αποφάσισε να δείξει την στήριξή της στην πατρίδα της, την Παλαιστίνη με τον δικό της τρόπο.

Συγκεκριμένα,

η Μπέλα Χαντίντ έκανε μια δήλωση υποστήριξης προς την Παλαιστίνη εν μέσω της σύγκρουσης Ισραήλ-Γάζας, καθώς εμφανίστηκε φορώντας ένα φόρεμα φτιαγμένο το ύφασμα της καφίγια (Keffiyeh).

Συγκεκριμένα, επέλεξε ένα φόρεμα φτιαγμένο από το παλαιστινιακό μαντήλι, σε λευκό και κόκκινο χρώμα και pattern με τα χαρακτηριστικά κρόσσια και φούντες στο τελείωμα. Το φόρεμα ήταν έτσι φτιαγμένο ώστε να είναι ασύμμετρο με βολάν, με λεπτές τιράντες και δέσιμο στο μπούστο. Το vintage φόρεμα προέρχεται από την πασαρέλα του 2001 και είναι του brand Michael & Hushi.

H συλλογή του 2001 του brand, εμπνευσμένη από την Παλαιστίνη και το Ιράν, αντιμετωπίστηκε τότε με κριτική και μάλιστα συμπεριλήφθηκε σε ένα άρθρο της βρετανικής Vogue με τίτλο «Generation Terrorists».

Οι ίδιοι σχεδιαστές κατασκεύασαν, μάλιστα, το ασπρόμαρυο τοπ από καφίγια που φορούσε η «Κάρι Μπράντσο» σε ένα επεισόδιο του «Sex and the City».

Η Μπέλα επέλεξε κόκκινες slingback γόβες Gucci ενώ είχε τα μαλλιά της σε έναν κότσο τον οποίο είχε πιάσει με ένα μεγάλο, λευκό scrunchie. Φορούσε χρυσούς κρίκους και γυαλιά ηλίου ενώ κρατούσε ένα παγωτό φράουλα, κάνοντας βόλτα στην γαλλική παραθαλάσσια πόλη για να φωτογραφηθεί.

Εκτός της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, η καφίγια κέρδισε δημοτικότητα μεταξύ των Φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών και θεωρείται ευρέως ως σύμβολο αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στον αγώνα τους ενάντια στο Ισραήλ.

Η Μπέλα, της ο πατέρας είναι ο Παλαιστίνιος επιχειρηματίας ακινήτων Μοχάμεντ Χαντίντ και μητέρα της το μοντέλο από την Ολλανδία Γιολάντα Χαντίντ, έκανε ένα διακριτικό νεύμα στη χώρα της ενώ βρισκόταν στο Φεστιβάλ των Καννών την Πέμπτη.

Η ανάρτηση της Μπέλα Χαντίντ που προκάλεσε αντιδράσεις

Η ένδειξη υποστήριξης έρχεται μετά τον fact-check έλεγχο της δημοσίευσης φωτογραφιών που τραβήχτηκαν σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία, καθώς εξέφρασε την υποστήριξή της στη Γάζα και τους Παλαιστίνιους.

Η Μπέλα μοιράστηκε μια φωτογραφία με παιδιά στο Γιαρμούκ μετά από επίθεση από τον Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2013.

Η ίδια έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης της στο Instagram: «Η Γάζα στο μυαλό μου». Αφού οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να επισημαίνουν ότι οι φωτογραφίες προέρχονταν από τη Συρία, το Instagram πρόσθεσε ένα σημείωμα λέγοντας ότι η ανάρτηση δεν είχε σημαντικό πλαίσιο και θα μπορούσε να παραπλανήσει τους ανθρώπους.

Το σημείωμα μεταφέρει με μια ιστοσελίδα που εξηγεί ότι οι εικόνες προέρχονται από καταυλισμό προσφύγων στη Συρία που δείχνουν τα θύματα του καθεστώτος του Άσαντ και όχι το Ισραήλ.

Αναφέρει: «Αυτή η ανάρτηση είναι παραπλανητική. Αυτό το βίντεο δεν γυρίστηκε στην Παλαιστίνη. Το βίντεο χρονολογείται από το 2013 μέσα από τον προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ στη Δαμασκό».

Η παραπλανητική ανάρτηση παραμένει στο Instagram της Μπέλα μετά τη δημοσίευσή της και έχει λάβει περισσότερα από 1,6 εκατ. likes.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα