ΕΛΑΣ: Συνελήφθη 27χρονος για κλοπές στη Γλυφάδα - Είχε εμβολίσει περιπολικό, εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά

Δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 25.000 ευρώ: Αυτή είναι η λεία του 27χρονου, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, εισέβαλαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην Γλυφάδα, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, την Παρασκευή 17/5, λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ.

Οι δύο δράστες, αφού ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, άρπαξαν  ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο που περιείχε τα χρήματα και τα κοσμήματα και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Ωστόσο κατά την διαφυγή τους, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τους εντόπισαν την ώρα που έμπαιναν στο «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο, ένα OPEL

GRANDLANDX.

Οι αστυνομικοί τους έκαναν σήματα έτσι ώστε να σταματήσουν, ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα, παραβιάζοντας τις πινακίδες,  και τότε ξεκίνησε καταδίωξη. Στην προσπάθεια τους μάλιστα να διαφύγουν, επιχείρησαν να πέσουν πάνω στο όχημα των αστυνομικών.

Τελικά κατάφεραν να εξαφανιστούν ενώ ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Νοίκιασε αυτοκίνητο από την... Μύκονο

Όπως προέκυψε, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί από τον 27χρονο συλληφθέντα, από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, με έδρα τη Μύκονο, δίνοντας το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η εν λόγω εταιρεία ανήκε σε άτομο, ο οποίος είχε νοικιάσει το εν λόγω όχημα από άλλη εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε πως ο 27χρονος έμενε σε καταυλισμό που βρίσκεται στα Μέγαρα Αττικής στη θέση Βλυχό. Έτσι το μεσημέρι του Σαββάτου 18/5 , έγινε έρευνα στο σπίτι του, εκεί όπου εντοπίστηκε, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ο συλληφθείς, που αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες, είναι παλιός γνώριμος των αρχών καθώς έχει βρεθεί και πάλι με χειροπέδες για απάτες και κλοπές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μαζί με συνεργούς του έχει διαπράξει ακόμα τρεις κλοπές σε σπίτια, στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας, για τις οποίες διενεργεί προανάκριση το τοπικό Α.Τ.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα