Αλλάζουν όλα την επόμενη χρονιά στην τηλεόραση: Νέες σειρές, μετακινήσεις παρουσιαστών και ανανεώσεις σε εκπομπές

Το ολικό lifting του Aplha, η ανανεωμένη εκπομπή «Super Κατερίνα», το νέο συμβόλαιο του Θάνου Κιούση, η απομάκρυνση της Ελένης Τσολάκη από το πρωινό, οι νέες σειρές, τα ριάλιτι και το πρόσωπο -έκπληξη από την ενημέρωση που φλερτάρει έντονα με την ψυχαγωγία

Ηφετινή τηλεοπτική σεζόν πλησιάζει προςτο τέλος, έχει απομείνει σχεδόν ενάμισηςμήνας, για να ολοκληρωθούν τηλεοπτικέςσειρές και εκπομπές δίνοντας τη σκυτάληστο καλοκαιρινό πρόγραμμα των σταθμών.

Ανκαι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τη φετινήλήξη της σεζόν και κανονικά

τα κανάλιαθα έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει τονπρογραμματισμό για την ερχόμενη χρονιάφαίνεται πως τα συμβόλαια (πολλών)παρουσιαστών που λήγουν φέρνουν ξανάένα ντόμινο εξελίξεων. Το μόνο σίγουροείναι πως θα υπάρχουν πολλές αλλαγέςστην τηλεοπτική αρένα τόσοσε εκπομπές και ώρες προβολών όσο καισε σειρές, ενώ έρχονται«φρέσκα» τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι.

Alpha: Ολικό lifting με νέες σειρές, ανανεώσεις εκπομπών και show

Μεολικό lifting προχωράει οσχεδιασμός του νέου προγράμματος τουAlpha, για την ερχόμενησεζόν, δίνοντας μεγάλη έμφαση στημυθοπλασία. Μάλιστα, οι σειρές που έχουνπάρει το πράσινο φως είναι όλεςκαινούργιες, που σημαίνει ότι οι τρέχουσεςολοκληρώνονται. Ακόμα και η είδηση πουείχε κυκλοφορήσει για β’ κύκλο τηςσειράς «Το προξενιό της Ιουλίας» δενευσταθεί.

Ποντάρονταςσταθερά στη μυθοπλασία το κανάλι έχειεπενδύσει σε ενδιαφέρουσες σειρές πουθα προβληθούν τόσο στη primetime ζώνη όσο και στην απογευματινή,η οποία χτίζεται εκ νέου με διάφορεςτροποποιήσεις.

Στο κομμάτι της μυθοπλασίας θα δούμε μια δυνατή κωμωδία με την υπογραφή των μετρ του είδους, Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με τίτλο «Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» και ένα εκλεκτό cast συντελεστών. Η δραματική σειρά «Ο Τιμωρός», με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λάλο, ουσιαστικά έρχεται να αντικαταστήσει τον «Σασμό» και θα προβληθεί στη prime time ζώνη. Σχετικά με τη σειρά, βασίζεται σε ξένο format που δημιουργήθηκε για το Netflix, έχοντας στο επίκεντρο την ιστορία ενός πεζοναύτη, ο οποίος βρίσκει σκοτωμένη την οικογένεια του και ζητάει εκδίκηση.

«Ναμε λες μαμά» είναι άλλη μια μεγάληπαραγωγή του καναλιού με πρωταγωνίστριεςτη Μαρία Κίτσου, τη Φιλαρέτη Κομνηνούκαι την Ελένη Κοκκίδου, ενώ έρχεται οβ’ κύκλος της σειράς που έκανε μεγάληαίσθηση «Ο γιατρός» με τον ΚωνσταντίνοΜαρκουλάκη να κρατά τον πρωταγωνιστικόρόλο.

Ηνέα καθημερινή σειρά του καναλιού είναιο «Άγιος έρωτας», βασίζεται σε ξένοformat, και το πιθανότεροείναι να προβάλλεται Δευτέρα με Πέμπτη.Κεντρικό πρόσωπο ένας παπάς, ο οποίοςθα επιστρέψει στην πατρίδα του και όλαθα αλλάξουν όταν ο έρωτας του χτυπήσειτην πόρτα. Πρόκειται για μια σειρά εποχήςμε την ιστορία να διαδραματίζεται στηνελληνική περιφέρεια.

Από το πρόγραμμα δεν θα λείψει ένα αστυνομικό σενάριο, με τίτλο «Διάφανη αγάπη» και στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει «κλειδώσει» ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, τον οποίο τηλεοπτικά γνωρίσαμε από τη σειρά «Η Μάγισσα». Η σειρά θα προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα, καθώς πρόκειται για το ιταλικό «La porta rossa». Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ένας παρορμητικός αστυνομικός επίτροπος που δεν έχει καθόλου την τάση να ακολουθεί διαδικασίες και οδηγίες που υπαγορεύονται από τους ανωτέρους του, ερευνά την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας του: τη δολοφονία του.

Μιαπρωτότυπη σειρά που θα μεταφέρει τουςτηλεθεατές στη ζωή του Πειραιά, τηδεκαετία του 1950, έρχεται στο νέο πρόγραμματου καναλιού. Στη σειρά «PortoLeone – οδρόμος με τα κόκκινα φανάρια» έχουν«κλειδώσει» ο Βασίλης Μπισμπίκης καιη Κλέλια Ρένεση.

Δύοακόμα σειρές έρχονται στο κανάλι: ημεταφορά του βιβλίου «Το σπίτι δίπλαστο ποτάμι», που βασίζεται στο ομώνυμομυθιστόρημα της Λένας Μαντά και ηδραματική σειρά «Δικαιοσύνη», πουβασίζεται στην ξένη τηλεοπτική σειρά«Above»όπου έμπειροι ντετέκτιβς εξερευνούνφρικιαστικά εγκλήματα.

Αέρας ανανέωσης στις ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού

Ανανεωμένες θα βγουν την ερχόμενη σεζόν και οι ψυχαγωγικές εκπομπές του Alpha. Το «Happy Day», με παρουσιάστρια τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, θα μπει στην 11η σεζόν και θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές.

Ολικήαλλαγή θα γίνει στην εκπομπή «SuperΚατερίνα»,με παρουσιάστρια την Κατερίνα Καινούργιου.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.grτοκανάλι μαζί με την εταιρεία παραγωγήςBarkingwellθαπρογραμματίσουν από κοινού συνάντησηγια πλήρη ανανέωση της εκπομπής. Τασυμβόλαια όλης της φετινής ομάδαςολοκληρώνονται και οι συζητήσεις θαξεκινήσουν από μηδενική βάση. Εδώ καιτρία χρόνια η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπήέδειξε τη δυναμική της, τιςδύο πρώτες σεζόν ήταν πρώτη στο δυναμικόκοινό, ενώ φέτος βρίσκεται σε απόστασηαναπνοής από το «Πρωινό» του ΓιώργουΛιάγκα.

Αλλαγές θα γίνουν και στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» με παρουσιάστρια την Ναταλία Γερμανού. Όπως έχει πει η ίδια, την ερχόμενη σεζόν θα γίνουν αλλαγές στα σκηνικά, ωστόσο θα ανανεωθεί τόσο η ομάδα μπροστά από τις κάμερες όσο και οι στήλες.

ΤοDealκαιτο βραδινό showτουΜουτσινά;

Τοτηλεπαιχνίδι «Deal»αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό καιέπειτα από μια μικρή ξεκούραση ετοιμάζεταινα επιστρέψει, αφού φυσικά βρεθεί οκατάλληλος παρουσιαστής. Πολλά πρόσωπαέχουν κάνει ραντεβού για να καθίσουνστην πολυπόθητη καρέκλα του παρουσιαστή,ωστόσο δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση.Μήπως ο Μελέτης Ηλίας, ένα πρόσωπο πουαναδείχτηκε από το κανάλι, βρίσκεταιπιο κοντά στο να γίνει το Deal;Σεκάθε περίπτωση, αν τελικά το «Deal»βγει στον αέρα πιθανότητα να προβάλλεταιστη ζώνη των 20.00, δηλαδή μετά το δελτίοειδήσεων, και όχι να δίνει leadin στιςειδήσεις, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Όπωςόλα δείχνουν το «J2US»δε θα συνεχίσει να προβάλλεται στοκανάλι, αντίθετα το «SecretSong»,την ίδιας εταιρείας παραγωγής, κέρδισετο κοινό και αναμένεται στο νέο πρόγραμμα-πάντα με την έμπειρη Ναταλία Γερμανούστο τιμόνι της παρουσίασης.

Το κανάλι θέλει ακόμα ένα show να βάλει στο προγραμματισμό του και πιθανότατα να είναι η νέα βραδινή εκπομπή του Νίκου Μουτσινά. Όσο για ποιος θα πάρει τη θέση της Τατιάνας Στεφανίδου μετά το τηλεπτικό διαζύγιο με τον σταθμό; Ίσως στο συγκεκριμένο απογευματικό slot να μπει σειρά σε επανάληψη -ας μην ξεχνάμε πως η σεορά «Το σοϊ σου» σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Ant-1: Οριστικό διαζύγιο Παπαδάκη- Αναστασοπούλου, το prequel της Μάγισσας και ο Θάνος Κιούσης που ήρθε για να μείνει

Πολλές αλλαγές προβλέπεται να γίνουν στον Ant-1 και οι επόμενες βδομάδες θα είναι καθοριστικές προκειμένου να ληφθούν οι τελικές απαντήσεις και να διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το πρόγραμμα.

Ας ξεκινήσουμε από το οριστικό διαζύγιο του Γιώργου Παπαδάκη με την Μαρία Αναστασοπούλου. Το τηλεοπτικό τους πάντρεμα είχε ενδιαφέρον και το «Καλημέρα Ελλάδα» κατάφερε να σημειώσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης ακόμα και στο νεανικό κοινό. Ωστόσο, οι διαφορές των δύο παρουσιαστών, που ειδικά το τελευταίο διάστημα βγαίνουν έντονα στον αέρα, ήταν μεγαλύτερες με αποτέλεσμα η Μαρία Αναστασοπούλου, η οποία δοκιμάστηκε και σε δική της εκπομπή, να κλείνει οριστικά την πόρτα της ενημερωτικής εκπομπής. Προς το παρόν, εκκρεμεί ένα ραντεβού με τη διοίκηση του καναλιού για την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου της.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η ζώνη του Σαββατοκύριακου, στο ψυχαγωγικό και ενημερωτικό κομμάτι. Η έμπειρη και πάντα διαβασμένη παρουσιάστρια Φαίη Μαυραγάνη αποχωρεί από το κανάλι και ακόμα δεν είναι σίγουρο αν η Μαρία Αναστασοπούλου αναλάβει τη ζώνη.

Σεκάθε περίπτωση, αν βρεθεί το κατάλληλοπρόσωπο ή δίδυμο παρουσιαστών για τηνενημερωτική ζώνη θα ενεργοποιηθεί καιη ψυχαγωγική με την Μπέττυ Μαγγίρα στηνπαρουσίαση, ενώ θα γίνει αλλαγή στηνομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Λιάγκα, μπορεί να έχει λίγο καθυστερήσει, ωστόσο είναι πλέον τυπικό το θέμα και αναμένεται να βγει το επίσημο δελτίο τύπου.

Ευχάριστη έκπληξη ο Θάνος Κιούσης, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης στο «5Χ5». Φρέσκο πρόσωπο, χαράσσοντας το δικό του τρόπο παρουσίασης, ο Θάνος Κιούσης ανανεώνει το συμβόλαιο του με το κανάλι και τις επόμενες ημέρες θα βγει η σχετική ανακοίνωση. Αν και υπήρξε στενό μαρκάρισμα για να αναλάβει το «Deal», ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει στο κανάλι του.

Σ’ ότι αφορά τη μυθοπλασία του καναλιού, οι σειρές που έχουν κλειδώσει, προς το παρόν, είναι το prequel της «Μάγισσας», με πρωταγωνίστρια την Μαρία Κίτσου, όπου η ιστορία θα γυρίσει το κοινό 100 χρόνια πίσω. Το «Grand Hotel», που βασίζεται σε ισπανικό format, είναι η δεύτερη σειρά που θα ξεκινήσει την ερχόμενη σεζόν, ενώ εξετάζονται κι άλλα σενάρια για να ενισχυθεί η μυθοπλασία του καναλιού.

Mega: Η αποχώρηση της Μενεγάκη φέρνει ντόμινο εξελίξεων και η Νίκη Λυμπεράκη φλερτάρει έντονα με την ψυχαγωγία

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του καναλιού και της Ελένης Μενεγάκη δεν ευδοκίμησαν με αποτέλεσμα η έμπειρη παρουσιάστρια να ανακοινώσει την λήξη της συνεργασίας στην ομάδα της. Σε συνδυασμό με το πρόωρο τέλος της εκπομπής «Mega Καλημέρα» έρχεται ένα ντόμινο εξελίξεων και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr δεν θα παρθούν οριστικές αποφάσεις πριν τις αρχές του Ιουνίου -το πιο πιθανόν είναι όλα να διευθετηθούν μετά τις Ευρωεκλογές.

Προς το παρόν, το Mega συνεχίζει να κάνει πείραμα μετά τις τελευταίες, πρόσφατες, αλλαγές στη πρωινή του ζώνη, όπου το «Πάμε Δανάη» ξεκινάει είκοσι λεπτά νωρίτερα και όπως όλα δείχνουν έχει «τσιμπήσει» νούμερα τηλεθέασης.

Δανάη Μπάρκα και Κώστας Τσουρός δεν έχουν κάνει ακόμα ραντεβού με τον διευθυντή προγράμματος του καναλιού, ενώ το κανάλι δεν επιβεβαιώνει τις επαφές που έχει κάνει με την Φαίη Σκορδά, η οποία ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την πρωινή ζώνη. Άλλωστε, η αναγκαστική μετακίνηση της στη μεσημεριανή ζώνη, τη φετινή χρονιά, δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε όταν υπέγραφε με τον ΣΚΑΙ.

Ένα νέο τηλεπαιχνίδι πρόκειται να μπει στο πρόγραμμα την ερχόμενη σεζόν, ενώ έγιναν πολλά castings υποψηφίων παρουσιαστών. Το προβάδισμα έχει η Νίκη Λυμπεράκη, που αν δεν γίνει κάποια ανατροπή την τελευταία στιγμή, θα είναι η παρουσιάστρια μεταπηδώντας με αυτόν τον τρόπο από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία.

Σχετικά με τις σειρές «Maestro» και «Γη της ελιάς» θα είναι στο πρόγραμμα του καναλιού, ενώ πρόκειται να δούμε νέα τηλεοπτική σειρά από τους Γεωργίου-Νικολάου-Δημητρίου και αναμένεται ο β’ κύκλος του «Αγίου Παϊσίου».

OPEN: Νέα εκπομπή για την Κατερίνα Ζαρίφη, τέλος η Τσολάκη από το πρωινό και στη μέση η Ιωάννα Μαλέσκου

Πολλές αλλαγές πρόκειται να γίνουν στο Open στο κομμάτι της ψυχαγωγίας προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά, καθώς ο ενημερωτικός τομέας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική.

Τηφετινή χρονιά,η Ελένη Τσολάκη δοκιμάστηκεστην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, ωστόσο ταχαμηλά νούμερα τηλεθέασης φέρνουν τιςαπαραίτητες αλλαγές. Τα μέχρι τώραδεδομένα δείχνουν ότι η παρουσιάστριαδεν θα βρίσκεται, την ερχόμενη σεζόν,στην καθημερινή πρωινή εκπομπή -αυτόδε σημαίνει πως αποχωρεί από το κανάλι.Το πιθανότερο είναι να δοκιμαστεί σεάλλη ζώνη.

Η Κατερίνα Ζαρίφη είναι από τα αγαπημένα παιδιά της εταιρείας παραγωγής και θα παραμείνει στο δυναμικό της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr η Κατερίνα Ζαρίδη θα μετακινηθεί στη ζώνη του Σαββατοκύριακου δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της σε μια νέα εκπομπή -περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες βδομάδες.

Η Ιωάννα Μαλέσκου είναι από τα νέα πρόσωπα της Barkingwell και μετά το τέλος του ριάλιτι «TV Queen» φαίνεται πως θα κάνει συζητήσεις για να αναλάβει την πρωινή καθημερινή ζώνη με ένα φρέσκο μαγκαζίνο επικεντρωμένο στην ψυχαγωγία.

ΣΚΑΙ: Νέα ενημερωτική εκπομπή, ριάλιτι και η επιστροφή του ανανεωμένου «The Voice»

Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν και στο κανάλι του Φαλήρου, το οποίο θέλει να επενδύσει περισσότερο στην ενημέρωση βγάζοντας εκτός τις ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές. Άλλωστε, η έξοδος της Μαρίας Μπακοδήμου και της Φαίης Σκορδά θεωρείται δεδομένη και δεν κρύβεται.

Επενδύοντας στις ενημερωτικές εκπομπές ο ΣΚΑΙ θα βγει ανανεωμένος την ερχόμενη σεζόν σε εικόνα.

Πριν μερικές βδομάδες, η Τίνα Μεσσαροπούλου, «έβγαλε» την αποκλειστική είδηση ότι η ζώνη 12-2 που φέτος έχει η Φαίη Σκορδά γίνεται ενημερωτική με τον Άρη Πορτοσάλτε να είναι ο ένας εκ των παρουσιαστών. Φαίνεται πως αναζητείται η τηλεοπτική του παρτενέρ και ένα από τα πρόσωπα που έχουν βολιδοσκοπηθεί είναι η Μαρία Αναστασοπούλου.

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η Φαίη Μαυραγάνη προκειμένου να αναλάβει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου.

Η infotainment εκπομπή «Δεκατιανοί» πήραν το πράσινο φως για την ερχόμενη σεζόν, καθώς το κανάλι είναι απόλυτα ικανοποιημέν από τα νύμερα που καταγράφουν στους πίνακες τηλεθέασης. Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Στο νέο του πρόγραμμα το κανάλι δεν θα συμπεριλάβει καμία σειρά μιας και ότι πρποσπάθειες έγιναν δεν απέδωσαν και έτσι θα ακολουθηθεί το γνωστό μοτίβο με ριάλιτι. Όλα δείχνυν, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ότι το «The Voice» επιστρέφει ανανεωμένο -ο Σάκης Ρουβάς παραμένει στην καρέκλα του κριτή και ο Γιώργος Λιανός σταθερά στην παρουσίαση.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
τηλεοραση, σειρες, εκπομπες, κλέλια ρένεση, τατιανα στεφανιδου, φαιη σκορδα, the voice, aplha, super, alpha, φως, σημαίνει, time, netflix, πειραιας, happy, iefimerida, εταιρεία, νέα, συγκεκριμένο, slot, ελλαδα, deal, hotel, mega, ελενη μενεγακη, ιουνίου, σκαι, queen, voice, κινηση στους δρομους, ομαδα διας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, ναταλι θανου, δαναη μπαρκα, ελενη, βγαινουν, iefimerida.gr, iefimerida, κλέλια ρένεση, το θεμα, εξοδος, θεμα, καθημερινη, προγραμμα, σκαι, τα νεα, φως, alpha, ant, mega, time, βρισκεται, γεωργιου, γινει, γινεται, δευτερα, διαστημα, διοικηση, δικη, διδυμο, δυναμικο, εγκληματα, υπαρχει, ενημερωση, επρεπε, ερευνα, ερωτηματικο, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ζωη, ζωνη, ιδια, εικοσι, υποθεση, εικονα, ιωαννα, ισπανικο, καμερες, κυκλος, κωμωδια, λειψει, ληξη, μενεγακη, μαρια, ναταλια γερμανου, νικη, ξεκουραση, ομαδα, παντα, οικογενεια, ουσιαστικα, παιδια, παρουσιαση, πεμπτη, πινακες, υπογραφη, πορτα, πρωινο, ραντεβου, ρολο, σακης ρουβας, σεζον, σεναριο, σιγουρο, συγκεκριμένο, σειρα, σκορδα, σπιτι, ταση, φυσικα, ωρες, aplha, εκδικηση, ελληνικα, εμφαση, ιδιαιτερα, ιουνίου, κιουσης, κομματι, κωστας, λιανος, μεινει, μπροστα, netflix, πληροφοριες, σημαίνει, σκηνικα, slot, θανος, θανου
Τυχαία Θέματα