Αυτή η αποζημίωση επιδικάστηκε στην οικογένεια Σουμάχερ για τη fake συνέντευξη περιοδικού

Αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ κέρδισε η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ από γερμανικό περιοδικό, για την «αποκλειστική συνέντευξη» του θρύλου της F1, βασισμένη σε απαντήσεις που παρήχθησαν από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υπέστη σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό τραυματισμό ενώ έκανε σκι τον Δεκέμβριο του 2013 στο Μεριμπέλ της Γαλλίας.

Έκτοτε, η προσωπική του ζωή και η ιατρική του κατάσταση καλύπτονται από

μυστικότητα καθώς συνεχίζει να αναρρώνει στο σπίτι του στην Ελβετία.

Τι έγραφε το περιοδικό στην «αποκλειστική συνέντευξη» - «Ήμουν για μήνες σε κώμα»

Ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις πέρυσι όταν έβαλε το πρόσωπο του Μίκαελ Σουμάχερ στο εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου 2023, με τη συνοδευτική λεζάντα: «Αποκλειστική συνέντευξη».

Το περιοδικό ανέφερε ότι ήταν η «πρώτη συνέντευξη» που έδωσε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του, προσθέτοντας: «Όχι πενιχρά, νεφελώδη μισόλογα από φίλους. Αλλά απαντήσεις από τον ίδιο! Από τον 54χρονο Μίκαελ Σουμάχερ».

Τα αποσπάσματα από την υποτιθέμενη συνέντευξη του Σουμάχερ περιλάμβαναν τα εξής: «Η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς μετά το ατύχημα. Ήταν μια φρικτή στιγμή για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και όλη την οικογένεια. Είχα τραυματιστεί τόσο σοβαρά που βρισκόμουν για μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά. Πέρασα δύσκολες στιγμές, αλλά η ομάδα του νοσοκομείου κατάφερε να με φέρει πίσω στην οικογένεια μου».

Η αποκάλυψη πως ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Ωστόσο, στο τέλος του άρθρου, το περιοδικό αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποίησαν ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο φέρεται να είναι το Character.ai, για να δημιουργήσει τις απαντήσεις.

«Τα είπα όντως όλα ο ίδιος ο Μίκαελ Σουμάχερ» καταλήγει το άρθρο. «Η συνέντευξη ήταν διαδικτυακή. Σε μια σελίδα που έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη».

Οι οπαδοί του θρύλου της F1 έσπευσαν να χλευάσουν το άρθρο και το περιοδικό, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν «ντροπιαστικό» και «απαίσιο».

Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια Σουμάχερ

Η οικογένεια του Σουμάχερ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μηνύσει το Die Aktuelle μετά τη δημοσίευση του άρθρου και, την Τετάρτη, μια εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε την απόφαση του Εργατικού Δικαστηρίου του Μονάχου και τον διακανονισμό 200.000 ευρώ από τον όμιλο Funke media, εκδότη του περιοδικού, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Απολύθηκε αμέσως ο εκδότης του περιοδικού

Ο εκδότης του περιοδικού απολύθηκε πέρυσι, ενώ ο όμιλος Funke ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Σουμάχερ.

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε εμφανιστεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα δημοσιογραφικά πρότυπα που εμείς - και οι αναγνώστες μας - περιμένουμε», δήλωσε τότε η διευθύνουσα σύμβουλος της Funke, Bianca Pohlmann. «Ως αποτέλεσμα της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, θα υπάρξουν άμεσες προσωπικές συνέπειες. Η αρχισυντάκτρια της Die Aktuelle, Anne Hoffmann, η οποία έχει τη δημοσιογραφική ευθύνη της εφημερίδας από το 2009, θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά της».

Τι είναι γνωστό για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο πρώην επικεφαλής της Ferrari Ζαν Τοντ έδωσε μια ενημέρωση για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ τον Δεκέμβριο του 2023, τον ίδιο μήνα που προβλήθηκε αποκλειστικά στη Γερμανία μια σειρά ντοκιμαντέρ πέντε τμημάτων με τίτλο Being Michael Schumacher.

«Ο Μίκαελ είναι εδώ, οπότε δεν μου λείπει», δήλωσε ο Τοντ στην L'Equipe. «Αλλά απλά δεν είναι ο Μίκαελ που ήταν κάποτε. Είναι διαφορετικός και καθοδηγείται θαυμάσια από τη σύζυγο και τα παιδιά του που τον προστατεύουν. Η ζωή του είναι διαφορετική τώρα και έχω το προνόμιο να μοιράζομαι στιγμές μαζί του. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει να πω. Δυστυχώς, η μοίρα τον χτύπησε πριν από δέκα χρόνια. Δεν είναι πλέον ο Μίκαελ που ξέραμε στη Formula 1».

Η μακροχρόνια διαμάχη της οικογένειας Σουμάχερ με το Die Aktuelle

Η δήθεν συνέντευξη με τον Μίκαελ Σουμάχερ είναι απλώς το τελευταίο περιστατικό σε μια μακροχρόνια ιστορία μεταξύ της οικογένειας του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 και της Die Aktuelle.

Η «συνέντευξη» της AI είναι απλώς το τελευταίο περιστατικό σε μια μακροχρόνια ιστορία μεταξύ των Schumachers και της Die Aktuelle.

Το γερμανικό περιοδικό κέρδισε μια δικαστική διαμάχη το 2015 με τη σύζυγο του Μίκαελ Κορίνα, αφού το περιοδικό χρησιμοποίησε μια φωτογραφία της στο εξώφυλλο με τίτλο: «Κορίνα Σουμάχερ - ένας νέος έρωτας την κάνει ευτυχισμένη».
Η ιστορία αφορούσε την κόρη τους, Τζίνα, αλλά η αγωγή με την αιτιολογία ότι το εξώφυλλο ήταν «παραπλανητικό» απορρίφθηκε.

Ένα άλλο σχετικό με τον Σουμάχερ άρθρο από το μέσο, το 2014, έβαλε τον Μίκαελ και την Κορίνα στο εξώφυλλο με τον τίτλο «Awake» (Ξύπνησε) - ωστόσο το κομμάτι επικεντρώθηκε στην πραγματικότητα σε άτομα που έχουν ξυπνήσει από κώμα, σε αντίθεση με τον ίδιο τον Σουμάχερ.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτή, Σουμάχερ,afti, soumacher