Ζητείται ρευστότητα στην αγορά

Προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης στις επαφές με την Τρόικα

Τη λίστα των προτεραιοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, παρέδωσε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Στη λίστα περιλαμβάνονται, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διαρθρωτικές αλλαγές κ.ά.

Ειδικότερα, στον τομέα της αγοράς, το υπουργείο

στάθηκε στην εφαρμογή αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και στην αξιοποίηση της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ για τον έλεγχο των συνθηκών ανταγωνισμού, για την οποία αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με τον Οργανισμό.

Οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας περιλαμβάνουν την άρση των εμποδίων εισόδου νέων επιχειρήσεων σε αγορές, με την υπογραφή σχετικών κανονιστικών διατάξεων, που έχει ήδη ξεκινήσει από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία. Επίσης, περιλαμβάνουν τον περιορισμό των παρεμβάσεων του κράτους στην αγορά.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε την ανάγκη ανάσχεσης της ύφεσης και επανεκκίνησης της οικονομίας, κάτι που, όπως τονίστηκε, προϋποθέτει την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, αλλά και της εμπιστοσύνης στην οικονομία.

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι μήνες που ακολουθούν είναι οι πιο κρίσιμοι για την επίτευξη του στόχου αυτού και το κρίσιμο ζήτημα είναι η εφαρμογή των απαιτούμενων αλλαγών και η άρση των εκκρεμοτήτων, που διαιωνίζονταν από τις παρεμβάσεις ομάδων πίεσης. «Έχουμε πόλεμο και ορισμένοι νομίζουν ότι βλέπουν πυροτεχνήματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα