Την κατάργηση του ΙΓΜΕ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Ουδέποτε υπήρξε μια εθνική πολιτική για τον ορυκτό πλούτο».

Στο μάτι του κυκλώνα καταγγέλλουν ότι βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) μετά την απόφαση της κυβέρνησης για παύση λειτουργίας του Ινστιτούτου και συγχώνευσής του με το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ).

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ Χάρης Σμυρνιώτης, οι 328 εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους

δύο μήνες και εκτίμησε ότι το 2015, με τη συγχώνευση και τις εφεδρείες, θα απομείνουν στο Ινστιτούτο κάτω από 100 υπάλληλοι.

«Ο ανομολόγητος πολιτικός στόχος της κυβέρνησης και κατ’Α επέκταση του ΥΠΕΚΑ, είναι η συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών που αφορούν την έρευνα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζόμενων. Ο κ.Σμυρνιώτης άφησε μάλιστα αιχμές, από την πλευρά του, για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το ΙΓΜΕ επειδή «εμποδίζει» κάποιες επενδύσεις.

«Εμείς κάναμε δύο επισημάνσεις στο παρελθόν με τη μία να αφορά την επένδυση με κοίτασμα ζεόλιθου στα Πετρωτά Θράκης και την άλλη, την εκμετάλλευση των ορυχείων χρυσού από την TVXS στη Χαλκιδική» τόνισε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε υπήρξε μια εθνική πολιτική για τον ορυκτό πλούτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα