«Στοπ» από Παπαδήμο – Βενιζέλο στο «όργιο» ρουσφετολογικών τροπολογιών

Αυστηρό μήνυμα προς τους υπουργούς να μην εντάσσουν άσχετες τροπολογίες στα επαπομείναντα νομοσχέδια απηύθυναν τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το όργιο ρουσφετολογικών διατάξεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, προκειμένου να αποσυρθεί η τροπολογία για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων. Το ίδιο ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσω απεσταλμένου του -του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος, Χρήστου Πρωτόπαπα. Πράγματι, η τροπολογία αποσύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, που φέρεται εξοργισμένος από τη ρουσφετολογική πρακτική, η οποία έχει πάρει διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, έδωσε εντολή στους υπουργούς Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και Μεταφορών Μάκη Βορίδη, να μην αποδέχονται πλέον άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια που έχουν προωθήσει στη Βουλή και τελούν υπό συζήτηση.

Στο ίδιο κλίμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια σύσκεψης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ζήτησε στο εξής να προωθούνται στη Βουλή νομοθετήματα, τα οποία πρέπει αυστηρά να πληρούν τρεις προϋποθέσεις:

- Να είναι αναγκαία και να προκύπτουν από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.
- Να διαθέτουν απαραιτήτως την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και του πρωθυπουργού.
- Να επιλύουν επείγοντα θέματα κυβερνητικής πολιτικής, για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα