Στους επτά οι νεκροί από το μακελειό σε χριστιανικό πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια

Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο 34χρονος Κορεάτης Όνε Γκοχ, που παραδόθηκε στις Αρχές.

Στους επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την ένοπλη επίθεση ενός 43χρονου άντρα σε χριστιανικό πανεπιστήμιο στο Όκλαντ, ενώ στους τρεις ανέρχονται οι τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο Κορεάτης Όνε Γκοχ, πρώην φοιτητής στο πανεπιστήμιο. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Όκλαντ δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι ο δράστης παραδόθηκε στις Αρχές στη γειτονική πόλη Αλαμέντα.

«Ο ύποπτος, που φαίνεται ότι είναι κάτοικος του Όκλαντ, παραδόθηκε

στους αστυνομικούς της Αλαμέντα. Ο ύποπτος είχε διαφύγει από τους χώρους του μικρού πανεπιστημίου πριν από την άφιξη της αστυνομίας» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 43χρονος πρώην φοιτητής νοσηλευτικής εισέβαλε στο χώρο υποδοχής του ιδιωτικού πανεπιστημίου, ανοίγοντας πυρ, ενώ στη συνέχεια άρχισε να τρέχει στις αίθουσες διδασκαλίας, πυροβολώντας αδιακρίτως.

Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο ενός από τα θύματα και οδήγησε μέχρι την Αλαμέντα, όπου και παραδόθηκε.

Συνολικά δέκα άνθρωποι επλήγησαν από τα πυρά. Πέντε εξέπνευσαν επί τόπου και άλλοι δύο στο νοσοκομείο. Πολλοί βρέθηκαν κρυμμένοι στις αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου μετά τα γεγονότα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα μετά το μακελειό του 2007 στο πανεπιστήμιο Virginia Tech, όταν ένας φοιτητής άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας 32 ανθρώπους, πριν αυτοκτονήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα