Σταθερά διψήφια η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ολοένα και λιγότεροι Έλληνες εμπιστεύονται την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σταθερά διψήφιο προβάδισμα 12,5 μονάδων διατηρεί η ΝΔ και στη νέα έρευνα της εταιρείας VPRC (για το περιοδικό Επίκαιρα), καθώς στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής συγκεντρώνει 30,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ

περιορίζεται στο 18%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 13%, ΣΥΡΙΖΑ με 11%, Δημοκρατική Αριστερά με 8,5%, ΛΑΟΣ με 7% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 3%. Τα υπόλοιπα κόμματα (Δημοκρατική Συμμαχία, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών κ.λπ.), που δεν ξεπερνούν το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή, συγκεντρώνουν αθροιστικά 9%, ενώ η εκπεφρασμένη βούληση για αποχή στις επόμενες εκλογές καταγράφεται στο 28%.

Η έρευνα καταγράφει πάντως την εντεινόμενη, καθολική σχεδόν, ανησυχία και ανασφάλεια των πολιτών, καθώς το 91% όσων απάντησαν υποστηρίζουν ότι δεν νιώθουν καμία σιγουριά για το μέλλον.

Παράλληλα, 78% απάντησε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις του 10%, που απάντησε «σωστή κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα τον προηγούμενο μήνα οι απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα της ίδιας εταιρείας συγκέντρωναν κατά 52% «λάθος κατεύθυνση» και κατά 32% «σωστή κατεύθυνση».

Σημαντική είναι και η μεταστροφή έναντι της κυβέρνησης Παπαδήμου, για την οποία δηλώνει την εμπιστοσύνη του το 26% των ερωτηθέντων (έναντι 48% ένα μήνα νωρίτερα), με το 65% να απαντά ότι δεν την εμπιστεύεται (από 38%).

Keywords
Τυχαία Θέματα