Πρεμιέρα πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα

Ξεκίνησε η «μάχη» για μία θέση στα ΑΕΙΤΕΙ της χώρας.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί, ενώ οι υποψήφιοι έπρεπε να προσέλθουν στις αίθουσες μέχρι τις 8. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Την Τετάρτη, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε

Βιολογία, Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά – Στοιχεία Στατιστικής, Γενικής Παιδείας.

Την Παρασκευή, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης θα δώσουν εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και οι υποψήφιοι της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης στο μάθημα της Φυσικής.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α’) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.

Η υπουργός Παιδείας Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, επισκέφθηκε το Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία.

Σε δηλώσεις η κ. Κιάου τόνισε ότι τα βαθμολογικά κέντρα θα εξαιρεθούν από τα εκλογικά, ενώ σε δύο ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες μετακινούνται τα μαθήματα των εξετάσεων που συμπίπτουν με τη περίοδο των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι, τότε διεξάγονται οι πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι επαναληπτικές και οι εξετάσεις των επαγγελματικών λυκείων. Η μετακίνηση θα είναι ολιγοήμερη, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει τέλος Ιουνίου για να μην αυξηθεί το κόστος των εξετάσεων, αν εισέλθουμε στον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα